Orman Yangını Gönüllüsü oldular

Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Yangınları Gönüllüleri kampanyası başlattı. Vatandaşlar Kırklareli İstasyon Caddesi, Lüleburgaz Kongre Meydanı ve Orman İşletme Müdürlüklerindeki Orman Yangınları Gönüllüleri Kayıt Birimine başvuruda bulunarak Orman Yangını Gönüllüsü olabilecek.

Orman yangınları ile mücadelede gönüllülerden büyük destek alan Orman Genel Müdürlüğü, bu yılda başlattığı çalışma ile gönüllü sayısını artırmayı hedefliyor. Bu kapsamda Kırklareli’nde de Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman yangını gönüllüleri Kırklareli İstasyon Caddesi, Lüleburgaz Kongre Meydanı ve Orman İşletme Müdürlüklerindeki Orman Yangınları Gönüllüleri Kayıt Birimince gönüllü olarak kaydedildi. 18 yaşını geçmiş tüm vatandaşlar orman yangın gönüllüsü olabiliyor. Dün Kırklareli Merkez’de İstasyon Caddesi’nde Orman İşletme Müdürlüğünce kurulan standı ziyaret eden İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç’da gönüllü oldu. Karakoç, Kırklareli halkını da gönüllü olmaya davet etti.
Başkan Gerenli de Orman Yangın
Gönüllüsü oldu!
Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli “Orman Yangın Gönüllüsü” oldu. Başkan Gerenli, orman yangınlarıyla mücadele herkesi “Orman Yangın Gönüllüsü” olmaya davet ederek örnek bir davranış sergiledi.
Orman Genel Müdürlüğü orman yangınlarıyla mücadele kapsamında İstanbul Bölge Müdürlüğü 21 bin Orman Yangın Gönüllüsü arıyor. Bu kapsamda müdürlük Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda Orman Yangın Gönüllüleri Kayıt Birimi oluşturdu. Kayıt birimine vatandaşlar gelerek “Orman Yangın Gönüllüsü” olurken, Başkan Gerenli’den de örnek bir davranış geldi.
Gönüllü oldu herkesi
davet etti!
Türkiye’nin akciğerleri olan ormanların korunmasının önemli olduğunun altını çizen Başkan Gerenli, “Ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızın korunmasına destek olmak için “Orman Yangın Gönüllüsü” oldum. Nefes alınabilecek, yemyeşil ormanların korunduğu bir ülke için tüm komşularımı “Orman Yangını Gönüllüsü” olmaya davet ediyorum” diye konuştu. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol