Organlarıyla 3 kişiye yaşam oldu

Kırklareli beyin ölümü gerçekleşen erkek hasta bağışlanan organlarıyla 3 kişi için yaşam umudu oldu. Kırklareli Devlet Hastanesi personeli tarafından yoğun uğraşlarla nakledilen organlar bu kapsamda ilimizde yapılan ilk organ nakli olarak tarihe geçti.

Kırklareli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen hasta ailesinden alınan onayın sonrasında iki böbrek ve bir karaciğer ile 3 hastaya umut oldu.
“Gerçekleşen bu durum ilimizin ilk organ nakli olmuştur”
Geçtiğimiz hafta yaşanan ve ilimizin ilk organ nakli olarak tarihe geçen etkinlik hakkında açıklama yapan Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, “Beyin ölümü gerçekleşen ve ailesinin rıza gösterdiği 58 yaşında erkek hastamızın iki böbrek ve karaciğeri 18 saatlik süren prosedür tamamlanması ve cerrahi operasyon sonucu alınmış ve İstanbul’da 3 hastaya nakil edilmek üzere yola çıkmıştır. Üstün gayret gösteren Kırklareli DH ekibimizin çabaları sonucu gerçekleşen bu durum ilimizin ilk organ nakli olmuştur. Merhumun yakınlarına baş sağlığı kendisine Allahtan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol