Organize Hayvancılık Bölgesi için ilk adımlar atılıyor

Kırklareli Valisi Osman Bilgin başkanlığında yapılan toplantı ile Kırklareli’nde Organize Hayvancılık Bölgesi Kurulması ve Geliştirilmesi Toplantısı yapıldı. Toplantıda mevcut işletmelerin ölçek ve faaliyet analizleri, süt sığırcılığı ve besi büyükbaş hayvancılıktaki durum, model hayvancılık işletmesi kurulum maliyeti ve fizibilitesi gibi konular ele alındı.

Kırklareli’de Organize Hayvancılık Bölgesi Kurulması ve Geliştirilmesi Toplantısı, Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in Başkanlığında 06 Aralık 2018 Perşembe günü Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Gerçekleşen toplantıda; mevcut işletmelerin ölçek ve faaliyet analizleri, süt sığırcılığı ve besi büyükbaş hayvancılıktaki durum, model hayvancılık işletmesi kurulum maliyeti ve fizibilitesi gibi önemli konulardagörüşüldü.
Toplantıda ayrıca,Kavaklı Beldesinde20,40,50,60,80 başlıklı hayvan çiftliklerinin kurulması, ortak süt sağım ve depolama, hayvan atıkları, yem depolama alanları ile idari ve yönetim binaları gibi tesislerin olduğu bir model yapının yönetim modeli ve maliyetleri ile beraber fizibilitesinin hazırlanması konuları kapsamlı olarak ele alındı. (Kırklareli Valiliği)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol