Operatör şirketleri sınıfta kaldı

Yeni nesil haberleşme sistemleri, artan teknoloji ve hızla gelişen mobil sektör, doğal afetlerde sınıfta kaldı. Cumartesi saat 12.25'te gerçekleşen Marmara ve Ege depreminde, Türkiye genelinde hizmet veren operatör şirketlerinin kapasiteleri yetersiz kalınca, ani yüklenme nedeniyle hepsi çöktü ve tü m operatörlerin sistemleri servis dışı kaldı. Vatandaş, %99.5 çekim kapasitesi adı altında yapılan reklamların, bu tür durumlarda önemli olduğunu, hiçbir yakınlarına ulaşamamış olmanın sıkıntısını yaşadıklarını ifade ettiler 

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Gökçeada'nın batısında 6,5 büyüklüğünde meydana gelen deprem, İstanbul  ve çevresi, Tekirdağ, Kırklareli,  Antalya ve çevresi ile Bursa'dan da hissedildi. Richter ölçeğine göre 6.5 büyüklüğündeki deprem saat 12.25'te meydana geldi. Deniz tabanının 11.2 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Çanakkale, Edirne, İzmir, Tekirdağ ve Balıkesir'de çok şiddetli hissedilirken, ilimiz Kırklareli'nde de hissedildi.
Yaşanan sarsıntıların ardından tüm telefon operatörlerinin tıkanması ve işlem yapılamaması vatandaşları çileden çıkardı.  Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi'nde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından Gökçeada ve Edirne'de bazı binaların çatılarında ufak çaplı hasarların bildirildiğini, bunun herhangi can kaybına neden olmadığını belirtse de insanların kafalarındaki soru işaretleri fazlasıyla arttı. Bunların en başında deprem telefon operatörlerinin yetersiz kalması, vatandaşların panik yaşamasına neden oldu.
Bazı vatandaşlar durum hakkında sıkıntılarını dile getirerek; "Teknoloji, bilim aldı başını gitti. Uzay çağında yaşıyoruz. Ülkemizdeki mobil operatör firmaları, çekim kapasitesinin %99.5 olduğunu, tüm teknolojilerinin dünyanın en iyi sistemi olduğunu ifade ediyorlar. Fakat yaşanan bir doğal afette baz istasyonlarının kapasitesi yetersiz kalıyor ve bütün hatlar kilitleniyor. Buda bizim yakınlarımıza ulaşamamamıza neden oluyor.
Türkiye'de milyonlarca cep telefonu kullanıcısının olduğunu bilen ve gerekli önlemleri alması gereken firmalar, ani yüklenmelerde her zaman sınıfta kalıyor.
Bu durum bizleri fazlasıyla tedirgin ediyor. En önemli anlarda yakınlarımıza ulaşamadıktan sonra, telefonların ne işe yaradığı sorusu bizlerin kafasını fazlasıyla kurcalıyor" şeklinde sıkıntılarını dile getirdiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol