“Önümüzdeki yerel seçimlere odaklanmalıyız”

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27.dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri sonrasında milletvekilleri mazbatalarını almaya başladı. İlimizde seçilen milletvekilleri de
mazbatalarını Kırklareli Adliyesi’ne giderek aldılar. CHP’li Kırklareli Milletvekilleri Turabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu, 27 Haziran Çarşamba mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Vahdet Yeltepe’nin elinden aldılar.

24 Haziran seçimlerinde Kırklareli'nin sevip saydığı Selahattin Minsolmaz'ı aday gösteren AK Parti oy oranını arttırmıştı. Kırklareli'den Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdiği Selahattin Minsolmaz 27 Haziran Çarşamba günü saat 11.30’da mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Vahdet Yeltepe’nin elinden aldı. AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Gençlik Kolları, Kadın kolları, İlçe Başkanları ve AK Partinin önemli isimleri ile birlikte geldiği Kırklareli Adliyesinde Mazbatasını aldı. "Daha yaşanabilir bir Kırklareli ve daha yaşanabilir Türkiye" cümlesi ile basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, “Arkadaşlar bu oyları sizlerin emekleriyle aldık tabi ki ben bu mazbatayı parti adına alıyorum. İkinci dönemi de 27. Dönemi de Allah nasip etti, öncelikle basın huzurunda teşekkür ediyorum. Şimdi buradan arkadaşlar beraber Fevzi çakmak caddesinden gidip esnafla marabalaşacağız” dedi.
Minsolmaz, daha sonra Adliye önünde bekleyen kalabalığı selamlayarak kısa bir mesaj verdi. Minsolmaz; " Hepinize canı gönülden çok teşekkür ediyoruz. Mazbatamızı aldık ve bugün resmen bu bize tebliğ edilmiş oldu. Çok yakında da Ankara'ya gideceğiz. Ben tekrar hepinize emeklerinize çabalarınıza göstermiş olduğunuz desteklere canı gönülden teşekkür ediyorum, hakkınızı helal edin” şeklinde konuştu.
Karacan partililer ile bir araya geldi.
Kırklareli’ne teşekkür etmek için ziyaret gerçekleştiren Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan bir çay bahçesinde partililer ile bir araya geldi. İlk olarak selamlama konuşmasını AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler yaptı. Çiler selamlama konuşmasında partililere teşekkür ederken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan’a da ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
“Daha yaşanabilir Kırklareli, daha
yaşanabilir Türkiye”
AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler’in ardından AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz herkese teşekkür etti. Minsolmaz konuşmasında “Kensidi iyi bir dostumuz iyi bir ağabeyimiz, sağ olsun her yere beldelere ilçelere teşkilatımızda en çok yardıma koşan kişilerdendir. Öncelikle mazbatayı temsili olarak alsak da partimiz bu sorumluluğu bizim omuzlarımıza yüklese de temsili manada önemli olan burada hep birlikte bu başarıyı elde etmektir. Ülkemizde de aziz milletimiz tabii ki bize oy veren ve ilimizde diğer bize oy veren değerli hemşerilerimiz saygı değer teşkilat mensuplarımızın başarısını gördük. Bunun için öncelikle sizleri kutluyorum. Ülkemiz zor bir seçim ve kısa dönemde gerçekten her alanda bir saldırı varken içeride ve dışarıda çok yoğun bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Cumhurbaşkan’ımızında o ifadesini kullanarak topunuz gelin şeklindeki muhalefet ve dışarıdan da ülkemizde bu seçimin AK parti aleyhine, Cumhur ittifakı aleyhine sonuçlanması çabasıyla ciddi bir mücadele verdik. Çok şükür ki ilimizde başarıyı sağladık. Türkiye genelimde Cumhurbaşkanımız sayın recep Tayyip Erdoğan nın ilk turda çıkartarak bu konuda ki engelleme e bunu bir şekilde akamete uğratmak, tekere çomak sokmak isteyenlerin hevesini kursağında bıraktık” dedi.
“Önümüzde beş yıllık önemli bir dönemin        halk vizesini bize verdi”
Halkın güveni ile 5 yıllık bir halk vizesi aldığını dile getiren Minsolmaz “İşte bu halkın güveniyle olan bir şey. 12 seçimde birinci olan siyasi bir parti olarak 13. Seçimde de birinci olacağımızdan yana şüphemiz yoktu. Ama 16 Nisan referandumuyla önemli bir anayasa değişikliği yaptık. Eskiden olduğu gibi %34 lerle %40 ‘larla iktidar olunamayacak en önemlisi de Cumhur ittifakıyla bir Cumhurbaşkanı olarak da yeni sistem içerisinde %50+1’i almadan hiç kimsenin Cumhurbaşkanı olamayacağı, hükümeti kuramayacağı ile ilgili bir anayasa değişikliği yaptık. Bunu mecliste MHP’nin de destekleriyle yaptık ve daha sonra da Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin adayı olarak da yine Cumhur İttifakı adı altında MHP ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı ile birleşti. Sahada diğer partiler adaylarını çıkarttılar ilk önce başka bir aday üzerinde yine onlar tek bir aday üzerinde birlikte olma çabasında oldular ama mümkün olmadı. Sonra kendileri de kendi adaylarını çıkartmak suretiyle bir ay gibi kısa bir sürede bununla 3 de ikilik dönemi ramazana denk gelen bir süre içerisinde gerçekten Kırklareli’de Türkiye’de biz teşkilatımızla ve MHP’li kardeşlerimizle birbirimize kenetlenerek bu başarıya imza attık. Bunun yankıları tüm dünyada hala sürüyor. Muhalefet partisi içerisinde de yankıları hala sürüyor. Kemal Kılıçtaroğlu buradan yine bir başarı hikâyesi çıkarmak için ilk söylemini yapmaya başladı. Hatta bu seçimin galibi olarak da CHP ‘ni ilan etme noktasın da, haritaya bakmamış herhalde veya ters bakmış neredeyse mağlubu olarak da AK partiyi ilan etme çabasın da ama değerli hemşerilerim hamdolsun Cumhurbaşkanımızın da parti kurulduğu gibi 2023 e kadar kurduğu bir hedefi vardı. Bu neydi Cumhuriyet2in ilanının 100. Yılında Türkiye’nin dünyanın ilk on ekonomisine girmesi, kişi başına düşen gelirin 25 bin dolar olması, Türkiye ‘ de işsizliğin  % 10 küsurlardan %5’ e indirilmesi ve GSMH’nın arttırılması. Böylesi önemli bir hedefi sayın cumhurbaşkanımız ve biz ak partili ekibi olarak dillendirirken muhalefetinde Cumhurbaşkanı adaylarına neler söylediğini hatta neler söyleyemediğini millet de görmüş oldu. Artık Türkiye’de projesi olamayan, fikri olmayan, geleceğe dair bir hizmet algısı olamayanın Türkiye’de siyaset yapamayacağını da millet bu seçim de tescil etmiş oldu. Bundan sonra Türkiye’de siyaset yenden bir masaya yatırılacak özellikle muhalefet siyaseti yıkmak üzere yapılan yatırımları durdurmak üzerine siyasi söylem üretmek ve geliştirmek millet tarafından kabul görmedi. Bunun için milletin yanında olan direk kabul görmeyen bir şey millet dışında güç odaklarına sırtını dayayarak siyaset yapmak isteyenlere bu millet geçit vermemiştir.
MHP partisi hakkında bir çok spekülasyon yapıldığı halde millet yine MHP partisine büyük bir sağ duyuyla yine mecliste olmasını kabul etti.9 ay sonra Belediye seçimleri inşallah beş yıllık iktidarın milletimize vereceği güvenle yerel seçimlerde de çok güçlü
olacağız. Kırklareli ve diğer ilçeler de olmak üzere inşallah bu başarıyla sayın cumhurbaşkanımıza hediye etme fırsatımız olacak. Bunun için hiç yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Ben öncelikle il başkanıma ilçe kadın kolları ve gençlik kolları, mahalle teşkilatları, muhtarlarımız ve aday arkadaşlarıma tüm kademelerdeki teşkilatımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Tarihimizde ki en yüksek oy kullanma oranıyla gerçekten son derece güzel bir seçim yaşadık” şeklinde konuştu.
“Recep Tayyip Erdoğan'a liderimize bağlılığımız, liderimize göstermiş olduğunuz emekler için hepinize teşekkür ediyorum”
Kırklareli’ne gelen Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan da partililere teşekkür etti. Karacan devamında “Bu seçimde sadece bir milletvekili seçmediniz, sadece bir başkan da seçmediniz. Tamamen sistemin ve Türkiye'nin kaderini belirleyen bir oy attınız. Öyle bir oy attınız ki bu oy 2023'ün oyuydu. Bu oy 2053'ün oyuydu. Bu oy 2071'e giden yolu açtığınız bir oydu. O yüzden o oylar öyle bir kıymetliydi ki. Türkiye'de de en fazla katılım oranlarının olduğu illerimizden birisi de Kırklareli, yüzde 90.39 ile. Elinize, yüreğinize sağlık. Recep Tayyip Erdoğan'a liderimize bağlılığımız, liderimize göstermiş olduğunuz emekler için hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Yeni sistemde artık Allah nasip ederse, bu attığınız oylarla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber artık bürokraside farklılıklar, tüm dünyadaki bakış açıları, tüm dünyanın Türkiye bakış açıları her şey değişecek. Bir olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” ifadelerini kullandı.
Karacan Vali Bilgin’i
makamında ziyaret etti
Daha sonra gelen Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, İl Gençlik Kolları, İlçe Başkanı, İl Kadın Kolları Kırklareli Valisi Osman Bilgin’i makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında  Kırklareli Valisi Osman Bilgin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan’a ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.


Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kadroları değiştirin 28 Haziran 2018 Perşembe 14:08:17

    Sizi yerel seçimlere taşıyacak kadrolarda malesef kibir ve özgüven patlaması farkında değilsiniz belki ama size olan bakışı olumsuz etkiliyor. Seçimlerde alınan oy şaşırtmasın. Nicelik mi nitelik mi derseniz birinin diğeriyle bağı eksik oldukça geri gidersiniz. İlçelerdeki ve beldelerdeki 3-5 başkanı tanıyor ve bizzat takip ediyorum. Kusura bakmayın ama vaktin birinde yaptığı hizmetle her seçimde övünen ama üzerine bir taş koyamamamış kendi ilçe teşkilatıyla bile bağlarını koparmış genel merkez yahut il merkezinin telkinleriyle ilişkilerini yürütmeye çalışan belediyelerini var. Öyle seçim amanları cafcaflı gece yürüyüşleri yaparak ancak kendi seçmeninizi konsolide edersiniz. Siz diğer partilerden de olanları kaanmak orundasınız. İşte burada o kibirli yaklaşımlar engel teşkil ediyor. Karar vermelisiniz...Sadece kendi kemik seçmeninizi hedefliyorsanız bunca koşturmaya gerek yok zaten ideolojik bakan kesim sadece kendi partisine veriyor. İster başarılı olsun ister olmasın. Ama ötesiyse metal yorgunu diğerinin önünü açmayıp tıkayan sadece kendi oy verenlerine konuşan ama diğerlerini şucu bucu diye küçümseyen teşkilatlarınızı gözden geçirin. Bir de ya nasılsa hemen hemen her belediyeyi öyle böyle alırız kolaycılığında olmayın. Koltuğu kazanırsınız ama hemşerilerinizin gönüllerini kazanamazsınız. Eleştirilen chp belediyeleri hakkında herkesi dinleyin bakın neler neler söylüyorlar. Ama kendi oy verenlerinizi dinlerseniz gerçeğe ulaşamaz sadece poh pohlanırsınız.