Önlüklerini giyip “Beyaz Önlük Andını” okudular

Kırklareli’nde kuruluş çalışmaları tamamlanana kadar Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde eğitimlerini sürdüren Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi 1., 2. ve 3. sınıf öğrencileri beyaz önlüklerini giydi.  

Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Şengör, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde 16 Eylül 2022 tarihinde düzenlenen “Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni'ne katıldı.
Düzenlenen törende kurulum süreci tamamlanana kadar Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde eğitimlerini sürdüren Tıp Fakültesi 1., 2. ve 3. sınıf öğrencileri de beyaz önlüklerini giydi. 
Törende Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Şengör ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gültekin birer açılış konuşması gerçekleştirdi.
Dekan Prof. Dr. Şengör konuşmasında, doktorluğun insan sağlığı adına bitmeyen bir koşu ve bir ömür boyu sürecek zorluklarla dolu bir yolculuk olduğunu ifade ederek, “Doktorluk mesleği sürekli çalışmayı, bilgileri yenilemeyi gerektiriyor. Doktorluk mesleği özveri gerektiren çok zorlu bir meslektir ki üzerine daha kutsal bir meslek tanımıyorum. Mesleğinizde başarılı olmak istiyorsanız önce insanı seveceksiniz. Çünkü mesleğinizde başarının anahtarı insan sevgisidir” dedi.
Prof. Dr. Şengör konuşmasının sonunda Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesine verdikleri destekten ötürü başta Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin olmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı’ya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gültekin’e ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesinin kıymetli akademik personeline teşekkür etti.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin gerçekleştirdiği konuşmasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesinin Türkiye’de bulunan tüm Tıp Fakülteleri arasında akredite olmuş 34 tıp fakültesinden biri olduğunu belirterek, “Kırklareli Üniversitesinin öğrencileri de bizim misafirimizdir; başımızın üstünde yeri vardır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından tıp öğrencilerine beyaz önlükleri giydirilerek “Beyaz Önlük Andı” okundu. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. öğretendir doktorluğu 23 Eylül 2022 Cuma 22:48:05

    Sayın Profesörün doktorlar hakkındaki saygın sözlerine saygı duyarız da doktorlara o kutsal mesleği öğreten daha kutsal mesleğin de öğretmenlik olduğunu kabul ederiz "el elden üstündür arş-ı âlâya kadar" kuralınca