"Onların başaramadıklarını başardık"

Bir sezon daha 2. Ligde mücadele etme hakkını elde ederek, Kırklareli'nin gururu olmayı sürdüren temsilcimiz Kırklarelispor, yeni sezon hedeflerini belirledi. 2015-2016 sezonunda yeni başarılara imza atabilmek adına             çalışmalarına başlayan yeşil beyazlı ekip, eksiklerinin tamamlanmasıyla birlikte daha güçlü ve iddialı bir takım haline gelecek

Her sezonun belli bir döneminde sıkıntılar yaşayan, akabinde yakaladığı ivmeyle birlikte yukarıya doğru tırmanan 2. Lig temsilcimiz Kırklarelispor, yeni sezon çalışmalarına hız kesmeden başladı. 2014-2015 sezonunu 10. sırada tamamlayarak yeni bir başarıya daha imza atan yeşil beyazlı ekip, yeni sezonda Ziraat Türkiye Kupası'nda Seri Başı olma hakkını elde etti.
Bu başarıların yeni sezonda da daha büyük şekilde takıma geri kazandırılması için çalışmalar sürdürdüklerini belirten Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, gazetemiz muhabirlerine verdiği bilgilerde şu ifadelere yer verdi; İki yıl önce iyi olan futbolcuyu, bir yıl oynamadıktan sonra biz takımımıza kazandırıyoruz. Bu futbolcularımızın hazırlanmaları da en az 2 3 ayı buluyor. Hazır futbolcu alabilecek, bir sezonda 28-30 maç oynayan bir futbolcu alabilecek bir bütçeye sahip değiliz. Geçmiş yıllara bakarak iyi futbolcuları ucuza almak istiyoruz. Ama artık bu sene öyle futbolculara değil de kendi takımında 20-25 maç oynamış futbolculara yönelmek istiyoruz. Zaten geçen sezondan çok iyi bir kemik kadroya sahibiz. Bundan sonra idman sahamız olacak, kendi stadımızda oynayacağız, taraftarımızın desteğini alacağız. İki yıllık hedefler koyarak, daha büyük başarılara imza atmak istiyoruz."
"Daha büyük bütçeler gerekli"
"PTT için çok yol kat etmemiz lazım. Biz çok fazla ulaşıyoruz ama bu daha işin %20'si, %30'u. Bu başarıyı %70, %80'lere çekemezsek PTT 1. Lige yükselmek zor. İlk önce kulübün mali durumunu, gelir kaynaklarını, Kırklareli'de ki dinamikleri harekete geçirebilirsek, o zaman hedeflerimizi gerçekleştiririz.
Eğer bunu başaramazsak bu takım 2. Ligden düşerse bir daha 2. Ligi göremez. Yıllar önce olduğu gibi küme düşer. Biz bu yüzden hedefimizi sezon başı iyi bir kadro kurarak, 2. Ligde kalıcı olmak, sonra hedefin kendiliğinden gelmesini beklemek. Hedefimiz PTT 1. Lig dersek en az 5-8 Milyon TL bütçe lazım. O, 5 ila 8 Milyon TL arası bütçe, Kırklareli'de ulaşılacak bir bütçe değil.
Bizim bu yılki bütçemiz 3 Milyon TL idi. Biz 3 Milyon TL bütçe ile ligi 10. sırada tamamladık. Biz bu sene Kırklareli'de oynasaydık, bunu başarabilirdik çünkü bu sezonki kadromuz 6-7 Milyon TL değerinde bir kadro idi. Biz bunu 3 milyon TL'ye düşürdük çünkü transferlerimizin hepsi futbola bir yıl ara vermiş, değeri düşmüş isimlerdi fakat onların da değerleri yine tavan yaptı.
Bu takımı tutmak için, bu bütçeyi 4-5 Milyon TL'ye çıkarmamız lazım o da sadece iç transfer için. Bunun dışında 5-6 nokta transfer de yapabilirsek, o zaman diyebiliriz bu takım şampiyonluğa ya da play-off oynayacak diye."
"Kendi evimizde oynasaydık başarabilirdik"
"Bu sezon hedefimize ulaştığımıza inanıyorum. Çünkü ligi 10. sırada tamamladık, Ziraat Türkiye Kupası'nda seri başı olma şansını elde ettik. Sezon başında ilk 5'e girme adına bir hedef koyduk fakat kendi evimizde oynamadığımız için bunu gerçekleştiremedik. Sezonu 39 puanla kapattık. Eğer Kırklareli'de oynasaydık bunun üzerine 15-16 puan rahat bir şekilde koyardık zaten bu da bize play-off'u getirirdi.
İlk hedefimiz antrenmanımızı oraya taşımak. Bununla birlikte Temmuz ayında futbol sahasının bitmesini bekliyoruz. Doğal çim olacağı için bir ay basmak yasak olacak. Dolayısıyla Eylül gibi orada antrenman yapmaya başlayacağız. Tesis konusuna gelince şimdilik takımımızı 2-3 yıl idare edecek bir yerimiz var. İlk hedefimiz ilk önce antrenman sahamızı halledip, soyunma odalarını tamamlayıp antrenmanlarımızı orada oynamak. Tüm bunları tamamladıktan sonra da oraya önümüzdeki yıllarda büyük bir tesis yapacağız. Hedefimiz Kırklareli'ne yakışacak bir tesis haline getireceğiz."
"Göztepe PTT'ye iki sezon sonra yükselebildi"
"Bakın ligimizde de çok yakın örnekler var PTT 1. Lige yükselmenin ne kadar zor olduğunu gösteren. Süper Lig tecrübesi, PTT 1. Lig tecrübesi olan, milyonlarca TL bütçe ile on binlerce taraftara maç oynayan takımlar bile zorlanıyorlar. En basit örneği Göztepe. Bizim 10 katımızdan fazla bütçeye sahip olan, Süper Lig, 1. Lig tecrübesi olan, ortalama 20 bin kişiye maç oynayan bir takım, iki sezon aradan sonra tekrar PTT 1. Lige yükselebildi.
Bunun dışında Yeni Malatyaspor, Hatayspor, Bandırmaspor, Kocaeli Birlik Spor gibi bizden çok çok daha fazla bütçeye sahip takımlar, yıllardır 2. Ligde mücadele ediyorlar. Yeni Malatyaspor'da ortalama bir futbolcunun yıllık değeri 750 Bin TL iken, bizde bir yılda en fazla para ödediğimiz futbolcu 150 Bin TL alıyor.
Kıyasladığınızda, beşinci kez bu ligde mücadele edeceğimizin ne demek olduğunu herkes anlayacaktır" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. helal olsun büyük başkan başarılarınızın devamını dilerim