Onlar artık “Süper Baba”

28 Nisan Pazar günü, AÇEV’in Baba Destek Eğitimi Programı Kırklareli eğitim sorumlusu Murat Özek tarafından verilen 10 haftalık eğitimin sonrasında sertifikalarını alan babalar, aileleri ile birlikte unutulmaz bir gün yaşadılar. 

AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) tarafından ilimizin pek çok bölgesinde gerçekleşen “Baba Destek Eğitimi Programı”nın Kırklareli’ndeki 8’inci oturumu 28 Nisan Pazar günü düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi. İlimiz Sabahattin Ali Parkı içerisinde yapılan programa; AÇEV saha danışmanı Ethem Kalyoncuoğlu, Baba Destek Eğitimi Programı Kırklareli eğitim sorumlusu Murat Özek, Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Turgay Olam, eğitime katılan babalar, anneler ve çocuklar iştirak ettiler.
Programda Hakan Konyar önderliğindeki “Sihirli Ellerin Ritmi” konseri de, etkinliğe ayrı bir renk kattı. Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Baba Destek Eğitimi Programı Kırklareli eğitim sorumlusu Murat Özek, bir konuşma gerçekleştirdi. Özek; “Şehrimizde yapılan 8 tane Baba Destek Eğitimine iştirak eden babalardan bir kısmı aileleri ile birlikte şu anda aramızda bulunuyorlar. Katılamayan, katılan tüm babalara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm Kırklareli’ne böyle bir eğitimin olduğunu göstermiş olduk” dedi. Ardından AÇEV saha danışmanı Ethem Kalyoncuoğlu bir konuşma gerçekleştirdi. Kalyoncuoğlu; “19 yıldır bu çalışmanın çeşitli etkinliklerine katılıyorum. İlk defa böyle bir etkinlikle karşı karşıyayım. Hepinizi tebrik ediyorum. Asla çocuklara şiddet uygulanmamasını, kız veya oğlan diye çocuklarda ayrım yapılmamasını, çocuklarla etkili bir iletişim kurulmasını, geleceğin barış içerisinde kurulmasına katkı sağlamak amacıyla babalar en az 10 haftalık bir eğitimden geçiyor. Bu çalışma sonucunda burada gördüğünüz güzellikleri elde ediyoruz. Tabi bu çalışmanın hayata geçebilmesi için annelerin katkısı çok değerli. Babalara olan desteğinizden ötürü sizlere de çok teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra bu dönem eğitimleri tamamlayan babalara sertifikaları verildi. Programın sonunda babalar çocuklarıyla birlikte “aile” temalı resimler çizdiler. 10 hafta süreli Baba Destek Eğitimi Programı ilimizde Zübeyde Hanım Anaokulundan iki grup şeklinde gerçekleştirildi. Toplamda yaklaşık 40 babanın iştirak ettiği program haftada 2 saat şeklinde verildi. Eğitimlerde babalara; çocuklarla iletişim, ailenin çocuklara karşı tutumu, çocuğu yönlendirme, fırsat eşitliği, eşit muamele, cinsel gelişim gibi konularda bilgiler verildi. Programa 4 süreyle anneler de katıldı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Nasıl anne baba olunur ? 01 Mayıs 2019 Çarşamba 21:01:26

    Nasıl ana baba olunur artık eğitim olmadan dikte edilmeden öğrenemiyoruz demek. Ana atadan öğrenmek mazide kaldı. Peeeh !