Onlar Kırklareli Üniversitesi'nin bilim adamları

Webometrics, Türkiye'nin de aralarında olduğu farklı ülkelerin en başarılı bilim insanları sıralamasını yaptı. Türkiye'de 2600 bilim insanın sıralandığı listede iki de Kırklareli Üniversitesi'nden isim bulunuyor.
Avrupa Birliği 7. Çerçeve programı kapsamında "Project Acumen" adıyla desteklenen bir projede yapılan bir araştırmada Türkiye ve Avrupa'da bilim insanlarının başarı sıralaması çıkartıldı. Daha önce üniversitelerin sıralamasını yaparak adını duyuran webometrics, h indeksi ve atıf sayılarını göz önünde bulundurarak Türkiye'de en başarılı ilk 2000 bilim insanının listesini Webometrics web sitesinden yayınlandı.
2000'den fazla bilim insanı arasından yapılan Seçimler, Google Scholar, Web of Science verilerine göre incelemesi oluşturuldu. "En Başarılı Bilim İnsanları" listesinde, Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahtiyar Dursun 1591'nci sırada yer alırken, Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Cihan Gökçöl 1986'ncı sırada yer aldı. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dursun, "Bu listede bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Üniversitemiz için çalışmalarımız devam edecektir" ifadelerini kullanırken, Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Gökçöl ise, "Bilim dünyası ve Üniversitemiz için çalışmalarımız devam edecektir" açıklamasında bulundu.
Toplam 2600 kişilik listenin başında Boğaziçi Üniversitesi'nden Metin Arık, listenin sonunda ise Yaşar Üniversitesi'nden Mustafa Seçmen bulunuyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kırklareli adına sevindirici. Bahtiyar bey çok özel çok çalışkan biri. Diğer bilim insanını tanımasam da çok değerli bir kişiliktir mutlaka. Kutluyorum.