“Önceliğimiz; eğitim”

Kırklareli Ülkü Ocakları’nın kısa bir süre önce görevine başlayan Başkanı Mürsel Tekin, Başkan Yardımcısı Serhat Solmaz ve Asena Birim teşkilatı üyeleri Önadım Medya Grubunu ziyaret ettiler. Başkan Tekin açıklamalarında, Ülkü Ocakları olarak birincil amaçlarının eğitim ve kültür alanında faaliyetleri çoğaltmak olduğunu, bu yönde projeleri hayata geçirdiklerini söyledi…

Kırklareli Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, 28 Eylül Cumartesi günü Önadım Medya Grubunu ziyaret etti. 3 ay önce Başkanlık görevine getirilen Ocak BaşkanI Mürsel Tekin yaptığı açıklamada, öncelikli olarak milli unsurlar kapsamında eğitim ve kültür faaliyetlerine ağırlık verdiklerini söyledi.
Ziyarete Başkan Tekin’in yanı sıra, Başkan Yardımcısı Serhat Solmaz, Asena Birim Teşkilatı mensupları; Mehtap Taşkın, Vesile Doğan ve Mercan Öztekin de katılım gösterdi. Ziyaret esnasında yerel basına büyük önem verdiklerini ifade eden Tekin şunları söyledi; “Biz ne yaparsak, yapalım kamuoyuna duyurmadıktan sonra bir anlamı olmaz. O yüzden sizleri önemsiyoruz. Bu kapsamda sizlere bir ziyaret gerçekleştirmek istedik. Faaliyetlerimiz hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunalım dedik.
Ben öğretim görevlisiyim. 20 yılından beri Felsefe Bölümünde yer alıyorum. 2013 yılından bu yana da Ocak yönetimindeyim. 3 ay önce Sayın genel Başkanımız Sinan Ateş’in takdirleri ile İl Ocak Başkanlığı görevine getirildim. Ocak olarak zaten 1,5 yıldır bir ivme kazanmıştık. Bunandan sonra da inşallah başta eğitim ve kültür hizmetleri olarak, daha sonra da ilimiz ile ilgili tüm problemlerde elimizden geldiğince yardımcı olmak istiyoruz. Sayın Genel Başkanımızın da bu konudaki hassasiyeti ile eğitim ve kültür hizmetlerine daha da ağırlık verdik. Bu konuda daha önce çıkan tek dergimiz Ülkü Ocakları dergisiydi. Buna ek olarak daha çok genç kardeşlerimize hitap eden “Bilge Türk” isimli dergimizi çıkarıyoruz. Daha önce Ocaklar tarafından dağıtımı yapılıyordu, şimdi pek çok kitap ve dergi satan platformlarda bulunabiliyor. Ayrıca yine Ocağımızın çok önem verdiği bir proje olan çocuklarımız için “Kutadgu Bilig” adlı bir dergi çıkarıyoruz. Aynı şekilde bunu kitaplaştırdık. Normalde üniversite düzeyinde dahi zor anlaşılan bir eseri, biz çocuklarımızın anlayacağı düzeldi hazırlayıp, sunuyoruz. Türk Milli kültürünün uyanmasında, kaybolmamasında, sürdürülebilmesinde önemli olacak bizim için.
Elbette “Kırklareli Ülkü Ocakları” olduğumuz için Kırklareli’nin tüm sorunlarına eğileceğiz. Tüm kuruluşlar bizim etkileşim içerisinde olacağımız paydaşlarımız olacak. Bu doğrultuda yüce Türk Milletinin ihtiyacı olan milli kültürü, milli unsurları elimizden geldiğince desteklemek için burada faaliyet göstereceğiz.”
Kırklareli’ndeki eğitim ve kültür faaliyetlerine hızla devam ettiklerini belirten Mürsel Tekin şöyle devam etti; “Yayına çıkardığımız dergilerin tümünü öğrencilerimize ücretsiz olarak temin edeceğiz. Nevruz ve Hıdrellez faaliyetlerini 3-4 günlük şenlikler haline getirmek istiyoruz. Yine Kırklarelispor’umuza destek olabilmek adına, Kulüp Başkanı Volkan Can ile bir araya gelip “Neler yapabiliriz?” noktasında görüşmemiz olacak. Ama önceliğimiz Nefize Özsoy “Z” kütüphanesini (Zenginleştirilmiş Kütüphane) hayata geçirmek olacak. Tüm eğitim faaliyetlerinin içinde en güzel şekilde yer almaya çalışacağız. İlimizin yüksek olan eğitim ve kültür seviyesini daha da yükseltmek adına “Milli Kültür unsurları olarak neler yapabiliriz?” noktasında ilgili projeler üreteceğiz.”
Ziyaretin ardından Ocak mensupları, gazetemiz çalışanlarına “Ülkü Ocakları” ve “Bilge Türk” dergilerinin son sayılarını hediye etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol