Onarım masrafı ile yenisi yapılırdı

2011 yılında yapılan ve 250 bin liraya mal olan Karaumur Caddesi’nde öncelikli olarak alt yapı sorununun çözülmesi gerektiğini belirten Kırklarelililer, Belediyenin bir kez daha sınıfta kaldığını belirtti. Karların erimesi ile birlikte tonlarca su kanalizasyona karışırken, Karaumur Caddesi’nde durum tam tersine döndü. Cadde üzerinde sürekli bir dolaşım yaratarak hizmet verdiğini sanan ve sadece yap-boz taktiğini sürdüren yetkililer halen kesin çözüme ulaşamadı
2011 yılında yapımına başlanan ve o günden itibaren yorumların bitmediği, üzerine birçok tartışmanın gerçekleştirildiği Karaumur Caddesi’nde her gün yeni bir sıkıntı boy gösteriyor.

Kırklareli Belediye Başkanlığı’nın Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında yaptırılan Karaumur Caddesi’nde her gün parke taşı değişimi yapılıyor.
İlk aksaklık çalışmalarda görülmüştü
Caddenin yapımına başlanılmasının ardından zeminde bazı sorunların çıkması, Karaumur Caddesi’nin trafiğe kapatılmasına neden olmuştu. Bu durum yüzünden esnaf sıkıntısını dile getirdi ve Karaumur yeniden trafiğe açıldı. Caddenin kapalı olduğu süre boyunca işlerinin durduğunu söyleyen cadde esnafı yolun yeni halinden de çok memnun olmadığını açıkladı.
Özellikle kar yağışının ardından yaşanan çökmeler ve ağır tonajlı araçların caddeye girişi, parke taşların kırılıp yerinden çıkmasına sebep oldu. Yaya yolunun da oldukça dar olduğu cadde üzerinde onarım çalışmaları halen sürüyor. Kar suları ile birlikte köstebek yuvasına dönen yola yeniden yapılmaya başlandı.
Yaya yolu ile araçların yolunun ayni yükseklikte olmasının yayalar ve araçlar arasında sürekli sıkıntıya neden olduğunu belirten esnaf, "Belediye dört şeritli yol yaptı. Bir şu Karaumur’u adam edemedi. Kırklareli’nde vatandaşların dolaşabileceği kaç tane alternatif yol var” açıklamasında bulundu.
Ne kadar süslense de boş
Dükkân sahiplerinin mal aktarımları için yol üzerinde yapılan cepler, kenarlara yerleştirilen çöp kovaları banklar, yol ve kaldırımı birbirinden ayıran ve caddeye farklı bir görünüm beyaz toplar, Ekim ayında trafiğe açılan Karaumur Caddesi için yeni çalışmalar arasındaydı. Yolun yapımında gerçekleştirilen hatalar ve yapılan işçiliğin ne kadar kötü olduğunu, bu görüntüler bir kez daha gözler önüne seriyor.
Ne kaldırım kaldı, ne yol
Yaklaşık 250 bin liraya mal olan cadde de öncelikli olarak alt yapı sorunu çözdüğünü belirten Kırklareli Belediyesi, bir kez daha sınıfta kaldı.
Karların erimesi ile birlikte tonlarca su kanalizasyon karışırken, Karaumur Caddesi’nde durum tam tersine döndü. Tıkanan rögarlar ile birlikte ara sokaklara dahi ulaşan kar suları, yapılan yapının bir kez daha eksik olduğunu gözler önüne serdi. Halkın vergileri ile böylesine eksik bir yatırımı gerçekleştiren eski yönetim ve tamir etmeye çalışan yeni yönetim şimdi de bu açığı kapatmaya çalışıyor.
Trafiğe açılmasından 2 ay sonra gerçekleşen eksiklikler esnafın tepkisine yol açtı. Caddeden geçen araçlar, yolun engebeli olması nedeni ile sağa sola savrulurken belediye çalışanları eksiklerini kapatmaya çalışıyor. Kırklareli’nin görmek istediği hizmet anlayışı da yap-boz sistemi ile halen devam ediyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ne uzun vadeli yol yapmışlar da onarıma bile alınmış. Breh breh. Eee harcama kalemi lazım.

  2. Bir Mıh Bir Nal Bir Nal Bir At Bir At Bir Komutan Bir Komutan Bir OrduBir Ordu Bir Ülkeyi Kurtarır.