Önadım vesile oldu, öğrenciler BİS PARK’a kavuştu

Gazetemizin yaptığı haberin ardından, Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in talimatı ile okullara BİSPARK yapımına başlandı. Kırklare Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Ulaşımlarını bisiklet ile gerçekleştiren öğrenci ve öğretmenlerimizin güvenli bisiklet kullanımı sağlanması amacıyla İlimiz Merkezindeki 18 okulumuza BİSPARK kurulumuna başlanıldı. İlk BİSPARK tamamlanarak Gazi Mustafa Kemal İlkokuluna yerleştirildi. Diğer okullarımızda en kısa sürede BİSPARK 'a kavuşacak. Her şey Kırklareli’miz için” dendi.

BİS PARK olmayan okullardan şikayet eden velilerin açıklamalarını gazetemizde yayınlamamızın ardından, Kırklareli Valiliği hızla duruma müdahale etmiş, Kırklareli Valisi Osman Bilgin bizzat talimatı vermişti; “Öncelikle BİS PARK’ı olmayan okullar tespit edilecek. Ardından Kırklareli Valiliği tarafından söz konusu okullara BİS PARK kazandırılacak.”
İşte o talimat hayata geçti. İlimiz Merkezindeki 18 okulumuza BİSPARK kurulumuna başlanıldı. İlk BİSPARK tamamlanarak Gazi Mustafa Kemal İlkokuluna yerleştirildi. Diğer okullarımızın da en kısa sürede BİSPARK 'a kavuşacağı belirtildi.
Önadım Gazetesi’nin 14 Şubat 2022 tarihli sayısında yer alan “Veliler okullara BİS PARK istiyor” başlıklı haberimizde, okullarına bisikletle gitmek isteyen öğrenciler, bisikletlerinin güvenliğini sağlayamadıkları için, okullarında BİS PARK bulunmadığı için, bisiklet kullanamadıklarını ifade etmiş, velilerin; “Çocuklarımız okullarına bisikletle gitmek istiyor. Ancak BİS PARK okullarımızın bazılarında olmadığı için bisikletlerini kullanamıyorlar. Bu konuda gereken yerlere başvurularımızı yaptık. Bize “malzeme sıkıntısı var” dendi, bir gelişme olmadı. Bu konuda yetkili birimlerden ilgi bekliyoruz” açıklamalarını sütunlarımıza taşımıştık.
Haberimizin ardından Kırklareli Valiliği hızla düğmeye basmıştı. Kırklareli Valisi Osman Bilgin bizzat talimatı vermişti. O talimat şimdi bir bir hayata geçiyor. Kırklareli Valiliği tarafından yapılan bilgilendirmede;
“Ulaşımlarını bisiklet ile gerçekleştiren öğrenci ve öğretmenlerimizin güvenli bisiklet kullanımı sağlanması amacıyla İlimiz Merkezindeki 18 okulumuza BİSPARK kurulumuna başlanıldı. İlk BİSPARK tamamlanarak Gazi Mustafa Kemal İlkokuluna yerleştirildi. Diğer okullarımızda en kısa sürede BİSPARK 'a kavuşacak. Her şey Kırklareli’miz için” dendi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol