Önadım Kırklareli Sanayi esnafının nabzını tutuyor

En güncel, en tarafsız ve en kaliteli haberciliğin adresi Önadım Medya Grubu Kırklareli Sanayi Sitesi’ne çıkarma yaparak esnafın nabzını tuttu. Sanayi esnafıyla işlerinin durumundan, gelecek hakkındaki düşüncelerine kadar pek çok konu hakkında konuştuk.

Önadım Medya Grubu toplumun hiçbir kesimini es geçmediği haberlerini Kırklareli halkına ulaştırmak için 7/24 çalışmaya devam ediyor. Yıllardır farkını göstererek, 7'den 70'e tüm okuyucularına ulaşan ve kamuoyu hakkında bilgiyi en doğru kaynaktan ulaştıran Önadım Medya, doğrularından sapmadan yoluna devam ediyor. Medya Grubumuz bu kez de Kırklareli Sanayi Sitesi esnafı ile buluştu.
İşlerinin gidişatı ile ilgili konuştuğumuz esnaf özellikle son birkaç ayda işlerinin durgunluk döneminde olduğundan bahsederek bu durumun bir an önce düzelmesi için dua ettiklerini söylediler. Araba, motor gibi sektörlerle uğraşan esnaf sanayiye çok fazla araba girmediğini bu nedenle bazı günler çok az sayıda müşteri ile ilgilendiklerini bunun da maddi olarak kendilerini olumsuz etkilediğini kaydettiler.
İnşaat sektörü durgun
Demir doğrama, tahta işleri kısacası daha çok ev ve dükkanlara iş yapan esnaf, inşaat sektörün durgunluk içerisinde olduğunu bu nedenle doğrudan kendilerini de etkilediğini belirttiler. İnşaatın da genel olarak ekonomik nedenlerle durgunlaştığını belirten esnaf, inşaat sektörünün hareketlenmeden kendi işlerinin de hareketlenmesinin zor olduğundan bahsettiler.
Esnaf seçim sonrasından umutlu
Şu an için işlerinin durgun olmasının çok ciddi bir nedeninin 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler olduğunu dile getiren esnaflar, seçim dönemine yaklaştıkça insanların daha az para harcayacağını ekonominin durulmasını beklediklerini söylediler. Yerel seçim sonrası için umutlu konuşan esnaf başta Kırklareli olmak üzere tüm Türkiye’nin seçin sonrası güzel bir atmosfere girmesini temenni ettiler.
Vatandaş temel ihtiyaçlarını ön plana koyuyor
Vatandaşların sanayide iş yapan esnaflara para harcamamasının temel nedeninin önümüzdeki belirsizlik süreci olduğu ifade eden esnaflar, insanların ne olacağını kestiremediği için parasını idareli harcamaya gayret gösterdiklerini belirttiler. İnsanların daha çok temek ihtiyaçlarına önem verdiğini ve gıda malzemesi, sağlık giderleri gibi ürünlere para ayırdığını vurgulayan esnaflar, vatandaşların çok ciddi bir durum olmadıktan sonra arabalarını veya evlerine masraf yapmadığının altını çizdiler.
Sanayiye giderek hem esnafların hem de vatandaşların sesi olduğu için Önadım Medya Grubuna teşekkür eden esnaflar bu gibi ziyaretlerin sıklaştırılmasını rica ettiler. Önadım’ın Kırklareli’nden haberciliği temsil ettiğini belirten esnaflar, tüm Önadım ailesine teşekkür ettiler.
Önadım Medya Grubu sokağa çıkarak halkın nabzını tutmaya önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol