Ömür Gedik Kırklareli’nde konser verdi

Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, öğretmenlere yönelik bir konser gerçekleştirildi. Hürriyet gazetesi yazarı ve şarkıcı Ömür Gedik tarafından verilen konser 22 Kasım Salı akşamı rektörlük kültür merkezinde gerçekleşti. Performansı oldukça beğenilen Gedik konserde Kırklarelili olan öğretmeniyle beraber şarkı da söyledi. Ömür Gedik, 24 Kasım günü Hürriyet gazetesinde yazdığı konser ile ilgili şu cümleleri kaydetti:
"Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Başta başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin bu özel gününü kutluyorum.
Ben bir öğretmen kızı olarak bu yılki kutlamayı Atatürk’ün evine ev sahipliği yapan mutlu insanlar kenti Kırklareli’nde yaptım.
Kırklareli’nin benim için bir başka önemi de bana şarkı söylemeyi, piyano çalmayı öğreten çok değerli hocam Selçuk İşcan’ın memleketi olması.
Birlikte gittik Kırklareli konserine.Onu sahneye davet ettim ve Öğretmenler Marşı’nı öğretmenimle birlikte söyledik. O unutulmaz anı Ali Mert bu fotoğrafla ölümsüzleştirdi. 
Selçuk hocamın ÖğretmenlerGünü ile ilgili sahnede söylediği birkaç cümleyi buradan sizlerle paylaşmak istiyorum:
“Mustafa Kemal, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılış nutuklarında cumhuriyet dönemi eğitimine, eğitim sorunlarına büyük yer vermiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş Türk eğitimi düşünce ve ilkelerini şöyle özetleyebiliriz: Eğitim ulusal olmalıdır."
Konser sonunda günün anlamına yönelik plaketini, Belediye Başkan Yardımcımız Arda Kolcular verdi. (Kırklareli Belediyesi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol