Olumsuz hava koşullarına karşı tedbirler artırıldı

Kar yağışı her ne kadar ilimizde yüksek kesimler dışında fazla etkili olmasa da soğuk ve yağışlı havalar etkisini sürdürüyor. Soğuklardan dolayı gerek vatandaşların gerekse yaban hayatın olumsuz koşulları atlatabilmesi için Kırklareli Valiliği ve bağlı kurumların çalışmaları sürüyor. İçişleri Bakanlığı’nın da “Kış Tedbirleri Genelgesi” kapsamında ilimizde 7/24 esasına göre çalışıyor. Önceki gün İstanbul’daki aşırı kar yağışı nedeniyle araçların bu yöne gitmesine izin verilmiyordu. Dün ise bu kısıtlama kaldırıldı. Kar yağışı nedeniyle yollarda kalan vatandaşlara ise yiyecek-içecek ikramında bulunuldu, soğuktan etkilenmeleri için battaniye verildi. Yine yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlara yönelikte lastik kontrolleri yapılıyor. Yola devam edemeyen ve barınma ihtiyacı talebinde bulunan aileler de Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı KYK Yurtlarında misafir ediliyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Kırklareli’nde kış şartlarına yönelik tedbirler artırıldı. Yapılan çalışmalara ilişkin Kırklareli Valiliği bir değerlendirme açıklamasında bulundu. Açıklamada, yapılan çalışmalar özetlendi.
Kırklareli Valiliği’nden yapılan açıklamada kış tedbirlerine yönelik şu ifadelere yer verildi; “Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in yönetim ve koordinasyonunda İl genelinde ‘Kış Tedbirleri’ kapsamında kötü hava şartları sebebiyle oluşabilecek olumsuzlukları önlemek ve etkilerini azaltmak için tüm kurumlarımızın eşgüdüm içerisinde 7/24 esasına göre yürüttüğü çalışmalar ile Devletimiz tüm imkânları ile vatandaşımızın hizmetinde.
Yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlara yönelik kar lastiği denetimleri ile vatandaşlarımıza rehberlik edici bilgilendirme faaliyetlerine emniyet ve jandarma ekiplerimizce il ve ilçelerimizde oluşturulan yol kontrol noktalarında aralıksız devam edilmektedir.
Olumsuz hava şartları nedeniyle 24.01.2022 tarihi itibariyle İstanbul İline getirilen seyahat kısıtlaması sebebiyle otoban gişelerinde ve tüm bağlantı yollarında oluşturulan bekleme noktalarında 7/24 esasına göre AFAD, Emniyet, Jandarma, Sağlık, Kızılay, UMKE ve tüm yol kurtarma ve destek ekiplerimiz teyakkuz halinde görevlerini yerine getiriyorlar.
Yolda kalan misafirlerimize, ekiplerimiz tarafından acil müdahale aracında hazırlanan sıcak içecek, yiyecek ikramı ile soğuk havadan etkilenmemeleri için battaniye dağıtımları gerçekleştiriliyor. Yola devam edemeyen ve barınma ihtiyacı talebinde bulunan ailelerimiz Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı KYK Yurtlarında misafir ediliyorlar.
Bölgemizde olumsuz hava koşullarının devam etmesi sebebiyle; trafik işaret ve işaretçileri ile yol güvenlik ekiplerinin uyarılarına dikkat ederek, kar lastiği, zincir, çekme halatı, takoz gibi ekipmanları araçlarında mutlaka bulundurarak yola çıkmaları kendileri ve sevdiklerinin can ve mal güvenliği için hayati önem taşımaktadır.”
Sokakta kalan vatandaşlar otellere yerleştiriliyor
“Duyarlı vatandaşlarımızın 112 Acil Çağrı Merkezimize bulunduğu ihbar üzerine, harekete geçen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız, sokakta yaşam mücadelesi veren vatandaşımızı bulunduğu yerden alarak otele yerleştirdi. 112 Acil Çağrı Merkezimize gelen bir başka ihbar üzerine ormanlık alanda kaybolan 4 kişi, Jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerimizce kurtarıldı. Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yakınlarında 4 kişinin kaybolduğu bilgisine ulaşan ekiplerimiz bölgede çalışma başlattı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 4 derece olduğu bölgede, 4 kişinin geceyi yaktıkları ateş başında geçirdikleri öğrenildi. Bulunan 4 kişi, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.”
Sokak hayvanları ile yaban
hayvanlarına destek
“Sokaktaki can dostlarımız için de beslenme ve tedavi başta tüm önlemler alındı. Acil müdahale ihtiyacı olan sokak hayvanları için HAYDİ uygulaması ve 112 Acil Çağrı numarası üzerinden bizlere 7/24 ulaşabilirsiniz.
Ağır geçen hava koşullarında yaban hayatı unutulmayarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüz ekiplerince tabiata yem bırakıldı.Bu sayede yiyecek sıkıntısı çekebilecek yabani hayvanların beslenme ihtiyaçları karşılanarak, yerleşim alanlarından uzak tutulması ve olası olumsuz etkilerinin önüne geçilerek doğal yaşam alanlarında kalmaları sağlanıyor.
Vali Bilgin, zorlu kış şartlarında Devletimizin vatandaşlarımıza hizmet götürmesi için canla başla mücadele eden tüm ekiplerimize, gönüllü kurumlarımıza ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederek, “İyi ki varsınız” dedi.
Kısıtlama kaldırıldı
Öte yandan Kırklareli’nden İstanbul istikametine giden araçlara getirilen kısıtlama dün kaldırıldı. Kırklareli Valiliği yazılı bir açıklama yaparak tüm ilçelerden İstanbul istikametine gidişlerin serbest bırakıldığı ancak sürücülerin araçlarında kar lastiği, çekme halatı, takoz gibi ekipmanları mutlaka bulundurmaları istendi. (H.Murat Taner)



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol