Okullar Onarılıyor, Vizeli Çocuklar bekliyor

Kırklareli genelindeki 26 okulun yaz tatilinde onarılarak yeni eğitim öğretim yılına hazır girmesi amacıyla yapılan 5,5 milyon liralık onarım işine başlandı. İl genelindeki 26 okuldaki onarım işi devam ederken Vize’de ise bir okulun öğrencileri halen yeni binalarının ne zaman yapımına başlanacağını bilmiyor.Vize Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri depreme dayanıksız olduğu için Ocak ayında yıktırılan okullarının yerine yeni binalarını bekliyor. Öğrenciler bu sırada derslerine geçici binalarda devam ediyor

Kırklareli genelinde 26 okul için yaklaşık 5,5 milyon bedelle yapılan ihale sonrası okul binalarında bakım ve onarım çalışmalarına başlandı. İl genelinde bulunan 26 okuldaki onarım işi son hızla devam ederken 2018-2019 eğitim öğretim yılının bitmesiyle birlikte, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde çocuklar bakımları yapılmış ve fiziki olarak daha iyi duruma getirilmiş eğitim yuvalarında eğitim öğretimlerine devam edecekler.
İl genelindeki 26 okuldan 8’i Merkez’de, 6’sı Lüleburgaz’da, 4’ü Vize’de, 3’üBabaeski’de, 2’si Pınarhisar’da ayrıca 1’er adette Pehlivanköy, Demirköy ve Kofçaz İlçelerinde bulunuyor.
Vizeli çocuklar beklemede
İl genelinde eğitim-öğretim alanında yatırım çalışmaları devam ederken bu yılın Ocak ayında depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile Vize Belediyesi’nin katkıları ile yıkımı yapılan Vize Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin öğrencileri çeşitli binalarda eğitimlerine devam etmeye çalışıyor. Tatil nedeniyle şimdilik tatilin tadını çıkarançocuklar yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte terk ederek sığındıkları geçici binalarında eğitimlerine devam edecekler. Yıkılan okul alanına ise yeni eğitim binasının yapılması için projelerin ve planların hazır olduğu ancak Bakanlıktan projenin yapımı için onay beklendiği öğrenildi.Onay sürecinin uzamasından yakınan yöre sakinleri ise bir an önce yeni okulun yapımına başlanmasını bekliyor. Önceki gün İl Genel Meclisi’nde de gündeme gelen okul nedeniyle Vize’nin İl Genel Meclis üyeleriOkay Şeranve Cem Toptaş buranın öğrencilerinin durumları ve neler yapılabileceği konusunda Meclise önerge verdi.
Edinilen bilgiye göre 16 derslikli olması planlanan okul binasının Bakanlık onay verirse bu yıl içinde yapımına başlanacak. Bu süre içerisinde ise öğrenciler Vize Halk Eğitim Merkezi ve Vize İtfaiyesi gibi binalarda öğretime devam edecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol