Okul ve çevresinde alınacak güvenlik önlemleri konuşuldu

2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Okullar ve Çevrelerinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri Toplantısı Kırklareli Valisi Osman Bilgin başkanlığında yapıldı. Toplantıda İl Merkezi ve ilçelerdeki okul ve çevresinin daha güvenli hale getirilmesine yönelik alınacak güvenlik tedbirleri ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

Okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele, eğitim kalitesinin arttırılması konularında eğitim yılı öncesinde tüm paydaşların katılımı ile Kırklareli Valisi Osman Bilgin Başkanlığında, İl Özel İdare Fuar Salonu’nda hazırlık toplantısı yapıldı. Toplantıda ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin, 2018-2019eğitim öğretim yılını huzur ve güven içerisinde geçirebilmesinin büyük önem taşıdığı vurgulandı.
İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 22.12.2016 tarihinde imzalanan "Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Arttırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü " ve 12.09.2018 Tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan "Okullar ve Çevresinin Daha Güvenli Hale Getirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü" ile çocuklarımızın daha güvenli eğitim-öğretim ortamlarında yetiştirilmelerinin amaçlandığı anlatıldı. Bu kapsamda Kırklareli Merkez ve ilçelerdeki okulların ve çevresinin daha güvenli hale getirilmesine yönelik alınacak güvenlik tedbirleri ile ilgili olarak Kırklareli İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar bir sunum yaptı.
Toplantıya Vali Bilgin Başkanlığında, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, okul yöneticileri, okul aile birliği başkanları, Yeşilay temsilcisi ve mahalle muhtarları katıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol