“Okul öncesi eğitim dışında kalan öğrencilerimize de yemek verecek misiniz?”

CHP Kırklareli Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde okul öncesi eğitimdeki öğrencilere verilecek ücretsiz yemeği anımsatarak bunun okul öncesi eğitim dışında kalan öğrencilere de verilip verilmeyeceğini sordu.

CHP Kırklareli Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde son yıllarda yaşanan ekonomik sorunların, yüksek enflasyonun ve hayat pahalılığının vatandaşların hızlı bir şekilde fakirleşmesine neden olduğunu ifade ederek yoksullaşan aile ve bireylerin çocuklarına sağlıklı beslenme imkanları sağlayamadığını belirtti. 
Gündoğdu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı'nın ikinci döneminin başladığı 6 Şubat 2023'ten itibaren okullarda sadece okul öncesi eğitimdeki çocuklara ücretsiz yemek verileceğini açıkladığını hatırlattı. Gündoğdu, Bu doğrultuda Bakan Özer’e 2 soru yöneltti. Milletvekili Gündoğdu’nun Bakan Özer’e yönelttiği 2 soru şöyle; 
“1-Okul öncesi eğitim dışında kalan öğrencilerimizin, çocuklarımızın sayısı kaçtır, bu öğrencilerimizden ihtiyaç sahibi çocuklarımıza da ücretsiz yemek verilmesini neden sağlamıyorsunuz, yoksa ihtiyaç sahibi hiçbir öğrencinin olmadığını mı düşünüyorsunuz?
2-20 yıllık AKP iktidarları sonucunda; ailelerin çocuklarının beslenme çantalarına yeterli miktarda, gelişim süreçlerine zarar vermeyecek düzeyde gıda maddesi koyamayacak ve okul harçlığı veremeyecek duruma gelmesi eğitimde fırsat eşitsizliğini daha da artırmamış mıdır, artırdı ise bu farkı nasıl telafi etmeyi düşünüyorsunuz?” (E.Yıldırım)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol