“Okuduğun Altın Olsun”

Kırklareli İl Halk Kütüphanesi tarafından “Kitap Okuma Etkinliği” düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte “Okuduğun Altın Olsun” projesinin ödülleri sahiplerine ulaştı.

Kütüphane Haftası kapsamında 28 Mart Çarşamba günü saat 12.30’da Kırklareli İl Halk Kütüphanesi tarafından “Kitap Okuma Etkinliği” gerçekleşti. Aynı zamanda gerçekleşen etkinlikte “Okuduğun Altın Olsun” projesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Etkinlik kapsamında 30 dakika birçok vatandaş ve öğrenci kitap okudu. Okunan kitapların ardından günün anlam ve önemini belirten açıklamayı Kırklareli İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Osman Ünal yaptı. Ünal konuşmasında; “Halk Kütüphaneleri halkın her kesimine 7’den 77’ye bilgi kaynaklarından ücretsiz yararlandırmak ilk görevidir. 1964 yılından bu yana 54. Kütüphane Haftası için toplandık. Halkımız ile kütüphane arasında bağ oluşturmak, okuma alışkanlığını kazandırmak, okuma sevgisini kazandırmak sağlamak amacıyla burada bulunuyoruz. Halk ve kitapların arasında biz köprüyüz. Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle Kütüphane Haftası imkanlar ölçüsünde kutlanmaktadır. Kütüphane Hafta-
sı’nın bir parçası olan okuma etkenliğimizi gerçekleştirdik. Amaç okumaya dikkat çekmek. Her yerde okunabileceğini göstermeliyiz. Kütüphaneler halkın her kesimine engel tanımadan hizmeti sunmak için vardır. Halk olmadan Halk Kütüphanesi olmaz. Kırklareli’nde şu anda kirada bulunuyoruz.
Buna rağmen tüm imkanları seferber ediyoruz. Sabah saatlerinden itibaren saat 20.00’a kadar hizmet veriyoruz. Gerekirse bu saat 22.00’a çıkabilir. Kendi binamıza geçtiğimizde daha çok
hizmetler vereceğiz. Kütüphaneler farklı görüşte düşünceleri yan yana getirir. İnsanlara muhakeme kurmasını sağlar ve toplumsal barışa katkı yapar. Okumalıyız ki birbirimize saygı gösterelim. Kitapları bilgiyi yeni nesille aktarmak bizlerin görevidir. Okuduğumuzda güzel dilimizi iyi kullanıp, iyi anlarız” belirtti. Konuşmanın ardından “'Okuduğun Altın Olsun' projesinde derece giren öğrencilere ödüllerini Kırklareli İl Turizm Müdürü Necmi Asan verdi. Dereceye girenleri tek tek tebrik eden İl Müdürü Asan; Proje kapsamında Kırklareli’nde farkındalık yaratıldığını söyledi.
“Okuduğun Altın Olsun”
projesinde dereceye
giren öğrenciler
2017 yılında en çok kitap alan çocuk okuyucular
1. Arda Efe Yılmaz
2. Berkay Karadöl
3. Arda Torun
Genç okuyucular
1. Tansu İnci Alagöz
2. Berat Beyazıt Kutun
3. Nurşide Bağadur

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol