“Öğretmenlik İnsanlık Tarihi Kadar Eski, Eski Olduğu Kadarda Önemli Bir Meslektir”

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak öğretmenler gününü kutladı.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı yayınladı.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin, yayınladığı mesajda “Öğretmenler, büyük fedakârlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımızı yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, milli ve manevi değerlerimizi, doğru insan ve vatandaş olmayı, Cumhuriyet değerlerini, vatan ve millet sevgisini öğreten kutlu görevin yılmaz temsilcileridir.
Öğretmenlik insanlık tarihi kadar eski, eski olduğu kadarda önemli bir meslektir. Bir toplumun bilimsel, sosyal, kültürel, ekonomik yönden kalkınabilmesi ve her alanda müreffeh olabilmesi öğretmenlerin çaba ve gayretlerine bağlıdır.
Toplumların gelişip modern bir hal almasında en büyük paya sahip olan öğretmenler, eğitim dünyasının vazgeçilmez neferleridir. Onların yetiştireceği nesiller, hiç şüphesiz ki ülkemizin geleceğini şekillendiren kişiler olarak karşımıza çıkacaktır.
Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK “Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir” diyerek, öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır.
İnancımızın ilk emri, insanlığın içinde bulunduğu cehaletin sona erdirilmesi için “Oku” olmuştur. Tarih boyunca ecdadımız, ilim-irfan ehli âlimlerimizin yeryüzüne miras bıraktığı buluşlarla anılmış, zamanın en ünlü kütüphanelerini âlimlerimizin kıymetli eserleri doldurmuştur.
Gece gündüz demeden, ülkemizin her köşesinde çok zor şartlarda ilim ve irfanı, doğruyu ve güzeli, evrensel değerlerle birlikte maneviyatımızı, vatan ve millet aşkını yavrularımıza aşılamak için azim ve kararlılıkla görev yapan bütün öğretmenlerimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kutsal görevi yerine getirirken şehit düşen ve hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere yol gösteren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.”dedi.(Kırklareli Valiliği)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. tümdengelime göre 25 Kasım 2021 Perşembe 22:53:33

    Öğretmenlik Okul bu Kâinat ile yaşıttır...

  2. KOCA KOCA ADAMLAR BENZERLERİNE ANCAK İLKOKUL MÜSAMERELERİNDE RASTLANACAK UCUZ BAYAĞI AÇIKLAMALAR YAPIYOR; POHPOHLAMALAR ENSE KULAK OKŞAMALAR SIRT SIVAZLAMALAR MAKAS ALMALAR BİR GÜNLÜK BİTMEK BİLMEYEN AFERİNLER MİDE BULANDIRAN MÜBALAĞALAR YERE GÖĞE SIĞMIYOR... AL KIZ VER PAPAZ OYNAMANIN NE ALEMİ VAR? VAY EFENDİM SİZİN BOYUNUZ 2 METRE YOK EFENDİM SİZİNKİ 2 BUÇUK METRE... SON DERECE UCUZ KAHRAMANLIKLAR...