“Öğretmenlerimiz Medeniyetin Meşalesidir”

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla açıklamada bulundu. Başkan Türker, 28 yıl öğretmenlik yapmış bir babanın ve 2012 yılında İzmir’de yılın öğretmeni seçilmiş Serpil Türker Koldagüç kız kardeşin bir ağabeyi olarak öğretmenleri ayrı bir yere koyuyor.

Bundan daha da ötesi var çünkü her şeyden önce Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılığı ayrı bir yazı konusu bile olabilir. Bilginin, kültürün ve yaşamın ana kaynağının öğretmenler olduğunu söyleyen Başkan Türker dinimizde de Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözünün de aslında işin önemini fazlasıyla anlattığını ifade etti. Açıklamasının devamında Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker şu ifadelere yer verdi: “Öğretmenler toplumlara önderlik eden kişileri yetiştiren toplumun gerçek önderleri olan ancak genelde arka planda yer alan kişilerdir. 

İlköğretimden üniversiteye kadar tüm öğretmenlerimizin emekleri sayesinde sadece ülkemizde değil tüm dünyada insanoğlunun uygarlığı devam edebilmektedir. Çünkü öğretmenler bilgi akışını sağlayan araçlardan birisidir. Yani öğretmenlerin varlığının olmadığı bir dünya medeniyetini kaybetmeye mahkum bir dünya olarak karşımıza çıkacaktır.
Atatürk‘ün Millet Mekteplerinde bizzat tahta başında ders vermesinden sonra kendisine 11 Kasım 1928 yılında Başöğretmen ünvanı verilmesine karar verilmiş ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’te Başöğretmenlik sıfatını 24 Kasım 1928 tarihinde kabul etmiştir. İşte bu sebepten dolayıdır ki 1981 yılında beri 24 Kasım günü diğer dünya ülkelerinden farklı olarak Öğretmenler Günü olarak ülkemizde kutlanmaktadır.
Öğretmenlerin Kurtuluş Savaşı sırasında nasıl canlarını dişlerine taktıklarını Atatürk bizzat gözlemlemiştir. Özellikle kurulmuş bulunan Öğüt Kurulları sayesinde Ulusal Kurtuluş Savaşına öğretmenlerimizin büyük katkıları olmuştur. Atatürk hemen hemen yurt içerisinde gittiği her noktada mutlaka bir okul ziyaret eder hem eğitim öğretime hem de öğretmenlere vermiş olduğu değeri sık sık belirtirdi.
“Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözü ile ülkenin geleceğini gençlere emanet ederken anahtarını da öğretmenlere vermiştir. Kutsal bir meslek olan öğretmenlerimize şükranlarımızı ne kadar sunsak azdır. Bu sebepledir ki öğretmenlik mesleği sadece yurdumuzda değil tüm dünyada en değerli ve en saygın mesleklerden birisidir.
Türkiye gibi cumhuriyete ve bilimsel ağırlıklı modern bir yaşama geçmesi ancak geçtiğimiz yüzyıl gerçekleşmiş bir ülkenin aynı coğrafya içerisindeki diğer ülkelerden farklı ve huzurlu bir şekilde yaşamasının yegane sebeplerinden birisi de öğretmenlerimizin Atatürk İlke ve İnkılaplarına sahip çıkmasıdır” dedi.
Açıklamasının son bölümünde ise Başkan Serdar Türker Her yıl geleneksel olarak 24 Kasım Öğretmenler gününde Kaynarca’da yaşayan emekli öğretmenler ve çalışan öğretmenlere yönelik yemek düzenlediklerini bu yıl da aynı etkinliği gerçekleştireceklerini belirtti. (E.Baycan)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. ATATÜRK Başöğretmen 24 Kasım 2021 Çarşamba 14:32:30

    ATATÜRK: "Hayatta en hakiki yolgösterici bilimdir." O bilimi öğretenler ise Öğretmenlerdir.

  2. KİLİSE MÜESSESESİNDEN YAKA SİLKERKEN PİRE İÇİN YORGAN YAKAN VE BÜTÜN O RÖNESANS VE DE REFORM RUHUNU BİR HAMLEDE HASIR ALTI EDEN 19. ASIR POZİTİF BİLİM ANLAYIŞINI REFERANS ALIP 21. ASIRDA KÜRESEL ÇAPTA DİN VE ÜLKEMİZDE DE BUNUN KIYIYA VURAN DALGALARI GİBİ ZAMANINDA ŞARTLANDIRILIP ÖZGÜRLEŞTİRİLEN NESİLLERİN VE ARTÇILARININ PAVLOV DENEKLERİ MİSALİ İSLAM DİNİNE KARŞI İNKAR REFLEKSİNDEN İBARET GÜNÜMÜZ PROSPEKTÜS PUTPERESTLİĞİ YANİ TÜM KLİK VE TRICKLERİ İLE “MAGAZİNEL BİLİM” İÇLER ACISI HALİ İLE ORTADA… YETİŞTİRDİĞİ TİPLER DE BİR DİLİN KELİMELERİNDEN BİLE KORKAN TİKSİNEN AMA ANLATMAYA ÇALIŞINCA KOMİKLEŞEN BAŞTAN AYAĞA KOMPLEKSE TUTULMUŞ HAYRET VERİCİ TİPLER. BİR ŞU KELOĞLANLARA BAAAAAK BİR DE KATLEDİLEN DİLİMİZİN KIYMETİNE…