Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlandı. Sabah Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlikler 12.30’da Hızırbey Camii’nde düzenlenen Kur-an’ı Kerim Tilaveti ile sürdü. Etkinlikler kapsamında son olarak Rektörlük Kültür Merkezi’nde Öğretmenler Günü Kutlama Töreni yapıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan; “Geleceğin inşasına her zaman olduğu gibi bugün de öncülük etmektesiniz. Bu mukaddes mesleği tercih eden, onun getirdiği manevi sorumluluğu sırtlayan, öğrencisinin içindeki cevheri keşfeden, onlarda farkındalıklar yaratan siz öğretmenlerimizsiniz. Her zaman olduğu gibi bugün de bir kez daha, öğretmenlik mesleğinin mensubu olmanın kıvancını hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

Öğretmenler Günü kutlamaları saat 10.00’da Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Sonrasında saat 12.30’da Hızırbey Camii’nde şehit öğretmenler ve ebediyete intikal etmiş öğretmenler anısına Kur-an’ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi.
Programlar Rektörlük Kültür Merkezi’nde yapılan Öğretmenler Günü Kutlama Töreni ile devam etti. Etkinlikte ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Sonrasında aday öğretmenler adına Ferdi Çetin konuşurken, emekli öğretmenler adına da Yaşar Tiftik konuştu.
“Geleceğin inşasına her zaman olduğu gibi bugün de öncülük etmektesiniz”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan yaptı. Kalkan konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Sevgili Öğretmenlerim, Kıymetli Meslektaşlarım, geleceğin inşasına her zaman olduğu gibi bugün de öncülük etmektesiniz. Bu mukaddes mesleği tercih eden, onun getirdiği manevi sorumluluğu sırtlayan, öğrencisinin içindeki cevheri keşfeden, onlarda farkındalıklar yaratan siz öğretmenlerimizsiniz. Her zaman olduğu gibi bugün de bir kez daha, öğretmenlik mesleğinin mensubu olmanın kıvancını hep birlikte yaşıyoruz.
Çocuklarımız, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olmayı sizden öğrenmektedir. Ailesi dışında örnek aldığı ilk insan modeli sizlersiniz. Onları, Atatürk ilke ve İnkılaplarına bağlı, ahlaki, insanı, manevi ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini, bayrağını seven ve daima yüceltmeye çalışan bireyleri yetiştiren sizlersiniz.
Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı kişileri yetiştiren eğitim hizmetlerinin temel taşları olan siz değerli öğretmenlerimize şükran borçluyuz.
Bu vesileyle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm öğretmenlerimizin ve emekli öğretmenlerimizin "Öğretmenler Günü "nü kutluyorum.”
Programda Vali Osman Bilgin de bir konuşma gerçekleştirdi. Vali Bilgin’in konuşmasından sonra aday öğretmenler hep birlikte yemin etti. 2020-2021 yılında emekliye ayrılan öğretmenlere teşekkür belgelerini takdim eden Vali Bilgin, emekleri ve yetiştirdikleri öğrenciler için teşekkür etti. Programda son olarak Kırklareli’nde görev yapan öğretmenler sahneye çıkarak şarkılar söylediler. (V. Abuy)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. BİR KERE BUNLARI EĞİTENİ EĞİTENLER ZIR CAHİL. ZİNCİRLEME KAPKARA CEHALET TAMLAMASI... KARŞILIKLI YIKAMA YAĞLAMA İLE OLMUYOR BU İŞLER AĞALAR... ADAM EĞİTMEN AMA 40 SENE OKULA GİDİP GELMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY YAPMAMIŞ. BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ YAA? BUNDAN ÖNCEKİ NESİLLERİ ŞAMAR MANYAĞI YAPAN ONDAN ÖNCEKİLERE DE TÜRLÜ ZORBALIKLARLA KAN KUSTURUP DİKTATÖRLÜK YAPARAK EĞİTİMDEN SOĞUTAN AHA İŞTE BU KAFANIN ÖĞRETMENLERİ İDİ… POHPOHLAMALARI BIRAKIN DA BİRAZ GERÇEKLERİ KONUŞALIM HA NE DERSİNİZ?