“Öğretmene şiddeti DURDURUN!”

Geçtiğimiz günlerde Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen’in pompalı tüfekle saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesi üzerine tüm Türkiye’de bulunan eğitim sendikaları ve öğretmenler ayaklanarak duruma tepki gösteriyor. 15 Aralık Cuma günü okulunda öğrencileri tarafından saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren Ayhan Öğretmen için tüm ülke yas tutuyor. En çok tepkiyi de aynı mesleği paylaşan öğretmenler veriyor. Konu hakkında basın açıklaması düzenleyen sendikalardan biri de Eğitim-İş oldu. Eğitim-İş tarafından
yapılan açıklamada öğretmene karşı şiddetin bir an önce
sona erdirilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Geçtiğimiz günlerde Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen’in pompalı tüfekle saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesi üzerine tüm Türkiye’de bulunan eğitim sendikaları ve öğretmenler ayaklanarak duruma tepki gösteriyor.

18 Aralık Pazartesi günü yapılan saat 15:30’da yapılan basın açıklamasında Eğitim-iş yetkilileri hazır bulundu. Tüm Türkiye’de ortak olarak yapılan basın açıklaması Eğitim-İş Kırklareli Şubesi’nde gerçekleştirildi. Açıklamayı Eğitim-İş Kırklareli Şube Sekreteri Murat Adıgüzel okudu. Açıklamada; “Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır. İzmir'in Ödemiş ilçesinde Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in, iki öğrencisi tarafından tüfekle vurularak yaşamını yitirmesi bizleri derinden sarsmıştır.” ifadeleri kullanıldı.
Son yıllarda öğretmene karşı şiddetin arttığını belirten Kökmen, okullarda yeterli güvenlik önleminin olmadığını Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda acilen bir çözüm bulmasının gerektiği dile getirildi. Alo 147 hattının hizmete girmesinden sonra öğretmene yönelik şiddetin arttığı dile getirilen açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu duruma sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı. Okulların güvenliğini sağlamak ile sorumlu olan kurumların Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı olduğu ifade edilen açıklamada yetkililerin öğretmen ve öğrencilerin can güvenliğini sağlaması gerektiğinin altı çizildi. Yapılan açıklamada; “Bu vahim olayın son olmasını istiyor, Eğitim-jş olarak
öğretmenlere her türlü şiddet eyleminin karşısında duracağımızı ve tepkimizi demokratik yollarla ortaya koyacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz! Unutulmamalıdır ki, öğretmenlerimiz şiddete maruz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça bu ülkenin yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır.
Bizler, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen meslek onurumuza, haklarımıza ve emeğimize sahip çıkarak, bu tür olayların yaşanmaması için tüm gücümüzle seferber olacağız. Eğitim İş, bugün tüm Türkiye genelinde şube ve temsilciliklerimizde, öğretmene şiddeti protesto edecek ve "öğretmene şiddeti durdurun" kokartlarıyla derse girecektir.” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol