Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdür Vekili Cahit Akın ve Kırklareli’nde görev yapan öğretmenler, Kırklareli Valisi Osman Bilgin’i makamında ziyaret etti.
Türkiye’nin hak ettiği yerde olabilmesi için öğretmenlerin maddi ve manevi her konuda desteklenmesi gerektiğini belirten Kırklareli Valisi Osman Bilgin “Bizler, hayatın merkezine insanı alan, insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla hareket eden bir medeniyetin mensuplarıyız.

Bu itibarla tüm hayatımız boyunca etkisini yakından hissettiğimiz, kişiliğimizin ve karakterimizin şekillenmesinde önemli pay sahibi öğretmenlerimizin gayretleri her türlü övgüye layıktır.
Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir’ diyerek, öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır. Milletimiz, öğretmenlerimizin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşünü azimle sürdürmektedir. Bu sebeple yarınlarımızın şekillenmesi ve Türkiye’nin hak ettiği yerde olabilmesi için öğretmenlerimizi maddi manevi her konuda desteklemek şuurunda olmalıyız. Kutsal görevlerinin bilinciyle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra aynı şevk ve heyecanla vazifelerini yerine getireceklerine inandığımız tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk  olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anar, tüm öğretmenlerimize mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler dilerim.” İfadelerini kullandı.
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bugün saat 10.30’da Rektörlük Kültür Merkezi’nde Kırklareli Valisi Osman Bilgin, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Cahit Akın ve öğretmenlerin katılımıyla kutlama programı yapılacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol