Öğrenme Şenliği başladı

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve ilimizin kamu kurum ve kuruluşlarının yoğun katılım sağladığı Öğrenme Şenlikleri başladı. İstasyon Caddesi’nde kurulan şenlik alanında 54 adet stant 2 gün boyunca Kırklarelililere projelerini tanıtma imkanı bulacak ve ürettiği ürünleri sergileyecek. Dün kurulan stantlar bugün mesai bitimine kadar açık kalacak. 

23 Mayıs Perşembe günü başlayan Öğrenme Şenliği etkinliği Kırklareli İstasyon Caddesi’nde gerçekleştiriliyor. 24 Mayıs (bugün) sona erecek etkinlikte 54 stantta kurumlar ve kuruluşlar kendilerini tanıtacak.
“Öğrenmeye ulaşabilmeyi rahat hale getirmek bizlerin görevi”
Açılış töreni ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Programda ilk olarak İl Milli Eğitim Müdür Vekili Cahit Akın mikrofona geldi. Yaptığı konuşmada her yaşta öğrenmenin öenine değinen Müdür Akın; “Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğümüz koordinesinde düzenlenen ve her yıl Mayıs ayında yapılan Öğrenme Şenliği bu yıl 23-24 Mayıs’ta yapılacak. Burada hedefimiz 7’den 77’ye kadar herkesin öğrenme ihtiyacını karşılamak. Öğrenmek sadece okulda değil hayatın her safhasında gereklidir. Öğrenmeye ulaşabilmeyi rahat hale getirmek bizlerin görevi” dedi.
“Düzenlediğimiz etkinliğimizde tam olarak 54 tane standımız var” diyen Akın, etkinliğe katılım sağlayan tüm kurumlara teşekkür ederek, 2 gün sürecek etkinliğin hayırlı olmasını temenni etti.
“Katkı sağlayan kurumlara ve
öğrencilere teşekkür
ediyorum”
Müdür Akın’ın sonrasında Vali Osman Bilgin konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Hayat boyu öğrenmenin günümüzde daha da önemli hale geldiğini vurgulayan Vali Bilgin, bu nedenle insanların her dönemde eğitime ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Üretmek ve eğitimin ömür boyu olduğunu bilmek önemli. Hayattaki herkesin imkan bulduğunda pek çok şeyi başarabileceğini söyleyen Vali Bilgin bunun için herkese gerekli imkanların verilmesinin önemine değinerek, “Bugün Öğrenme Şenliği kapsamını gerçekleştiren, başta Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere, Halk Eğitim Merkezine, katkı sağlayan kurumlara ve öğrencilere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların sonrasında Kırklareli Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinden oluşan yetişkin halk oyunları ekibi gösteri düzenledi. Gösteri sonrası Vali Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin tüm stantları gezerek incelemelerde bulundu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol