Öğrenciye 200 bin TL’lik destek!

Kırklareli Üniversitesi ile Kırklareli Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan Teknokent’in de paydaş olarak bulunduğu TÜBİTAK tarafından organize edilen 1512 BİGG proje yarışması başvuruları başladı. Proje çerçevesinde teknoloji tabanlı iş fikri sahibi girişimcilere 200 bin TL tutarında destek sağlanacak. 1512 BİGG programının 1. aşama faaliyetlerinin yürütüldüğü ve seçilen girişimcilere: eğitim, mentorluk, müşteri ve yatırımcı tanıştırmaları, kurumsal şirketlerle iş birliği geliştirme ve pilot uygulama yapma, ön prototip / MVP imalatı, laboratuvar altyapısı kullanım imkanlar sağlanarak girişimcilerin şirketleşmesi amaçlanıyor.

TÜBİTAK tarafından organize edilen Sabancı Üniversitesi Inovent A.Ş. yürütücülüğünde gerçekleşecek 1512 BİGG programına Kırklareli Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi Teknokenti A.Ş. de paydaş olarak katılım sağlıyor.

Başlayan TÜBİTAK 1512 BİGG Başvuruları kapsamında girişimcilere 200 bin TL hibe verilecek. BiGG4tech TÜBİTAK tarafından teknoloji tabanlı iş fikri sahibi girişimcilere 200.000 TL hibe desteği verilen 1512 BİGG programının 1. aşama faaliyetlerinin yürütüldüğü ve seçilen girişimcilere: eğitim, mentorluk, müşteri ve yatırımcı tanıştırmaları, kurumsal şirketlerle iş birliği geliştirme ve pilot uygulama yapma, ön prototip / MVP imalatı, laboratuar altyapısı kullanım imkanlarının sunulduğu bir girişimci destek programıdır.
BiGG4tech; sektör kısıtlaması olmadan teknoloji girişimcilerine özel eğitimler, programlar ve mentorluk desteği sunarak TÜBİTAK’tan hibe desteği almalarını ve şirketleşmelerini sağlamayı amaçlıyor. Teknoloji tabanlı ve yenilikçi bir iş fikri olan girişimciler 200.000 TL hibe desteği sağlayan TÜBİTAK 1512 BİGG programına başvurabilir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol