Öğrencinin ulaşım çilesi bitecek mi?

Kayıtları 14 Ağustos’ta başlayacak olan Kırklareli Üniversitesi, yeni öğrencileri ile birlikte kentteki öğrenci nüfusunu bu yılda birkaç bin artıracak. Öğrenci nüfusunun artması aynı zamanda öğrenim göreceklerin kampuse ulaşımlarını gerektiriyor. Geçtiğimiz yıllarda gerek ulaşım ücretleri gerekse araç sayısı zaman zaman sorun olmuştu. Bu yılda öğrencilerin
benzer sorunlarla boğuşması beklenirken öğrencileri taşıyacak olan S.S. 23 Nolu Taşıma
Kooperatifi öğrenci sayısındaki artışa göre bir düzenleme yaparak öğrencilerin kampuse gittiği
saatlerde 3 dakika da bir araç kaldırmayı ayrıca ek araç dahil etmeyi planlıyor aynı zamanda 25 kuruşluk zam istiyor. Şoförler Odası ise araç sayısını artırmanın bir çözüm olmayacağını otobüsleri büyütmek gerektiğini savunuyor. İş otobüslerin büyütmeye geldiğinde ise dar Kırklareli sokakları geçit vermiyor. Öğrenci tarafında ise istek; ucuz ve rahat ulaşım.

Kırklareli, toplu taşıma konusunda her yıl olduğu gibi bu yılda benzer sorunlar yaşıyor. Toplu taşıma konusunda yaşanan sorunlar deyince işin bir yanında nüfusu her yıl artan Kırklareli Üniversitesi öğrencileri var. Diğer yanında ise onları ve diğer yayaları taşımakla görevli toplu taşıma kooperatifi. Kampus hattında çalışan S.S 23 Nolu Şehriçi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, taşıma konusunda yaşanan sorunları çözme yolunda adım atmaya çalışsa da bir noktadan onlarda yetersiz kalıyor. Ağustos ayında yapılan Belediye Meclis Toplantısında şu anda komisyonda incelenen hatlardaki otobüs sayısını artırmak için Belediye Meclisi’nden 6 hatlık talepte bulunan kooperatif, alacakları 6 aracı ihtiyaç olan hatlara yerleştirmeyi planlıyor. Bunların içinde öğrencilerin yoğun olduğu Kampus hattı da bulunuyor. S.S 23 Nolu Şehriçi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan İbrahim Akalın, ek araç için hat talebinde bulunurken artan maliyetler nedeniyle her hatta 25 kuruşluk zam talebinde de bulunduklarını belirterek bu zammı yapmak zorunda olduklarını söylüyor.
Gerçekten ihtiyacı olan öğrencilerin Kırklareli Üniversitesi tarafından kendilerine yönlendirildiğini ve bu öğrencilere ücretsiz taşıma için kart çıkarttıklarını belirten Akalın, geçen yıl 20 civarında öğrencinin bu şekilde taşındığını aktardı.
Yoğunluğun olduğu saatlerde 2,5 veya 3 dakikada bir araç kalkacak
Fiyatlar artarken öğrenciler yine sıkışık otobüslerde mi gidecek sorusuna Akalın, “25 kuruş gerekli. Maliyetlerle karşılaştırınca bu şart. Şimdi yeni açılan yurtlarda var. Araçlar bu yurtların içinde dönecek. Parça maliyetleri, mazotu bunları da düşünmek zorundayız.
Ama bu sene dakikaları azaltıp daha seri bir şekilde çalışmayı planlıyoruz. Öğrenci sayısındaki artışın ne kadar olduğu kesinleştiğinde ona göre 2,5 dakika da bir yada 3 dakika da bir otobüs kaldıracağız. Geçen yıl sabah 7.40’da başlıyor ve 9.30’a kadar 2,5 dakika da bir araç kaldırıyorduk. Bu sene süreyi uzatıp 3 dakika da bir araç kaldırmayı planlıyoruz. 3 dakikayı 10.30’a 11.00’e kadar uzatıp öğrencimizin daha rahat gitmesini sağlamaya çalışacağız. Yine öğrenci yoğunluğunun arttığı saatlerde bu şekilde olacak.
Diğer saatlerde 5 dakika da bir araç kaldıracağız. Duraklarda yoğunluk olduğu durumlarda ise ek araç çıkartıyoruz. O otobüs hiç yolcu almadan direk yoğunluğun olduğu noktaya gidiyor. Bu noktaları ise araçlarımızdaki kamera-
larla tespit ediyoruz. Her aracımızda aracın içini gittiği yönü ve arkasını gösteren kameralar var. Karahıdır’da ve Merkez’de ofisimizde bilgisayar başındaki arkadaşlarımız sürekli olarak bu otobüsleri izliyor. Yine bizlerde istediğimiz an istediğimiz otobüse cep telefonu ile bağlanarak kameralarından kontrol edebiliyoruz. Bu otobüsler 1 hafta kayıt yapabiliyor. Bu hem bizim işimize yarıyor hem de polisi ilgilendiren bir durum olduğunda polisin işine yarıyor” dedi.
Ücretsiz taşıma
İmkanları dahilinde geçtiğimiz yıl Üniversite’nin yönlendirdiği öğrencilere ücretsiz taşıma için kart çıkarttıklarını belirten Akın, ancak herkesi ücretsiz taşımalarının da mümkün olmadığını aktardı. Akın, “Belediye yeni bir kart basma makinesi aldı özürlülük durumuna göre ihtiyacı olanlara ücretsiz ulaşım kartı verilecek ama herkese verilmesi geçtiğimiz yıllarda sorun oluşturdu. Öğrenci noktasında ise Rektörlük ile irtibat kuruyoruz, Üniversite’nin yönlendirdiği muhtaç öğrencilere ücretsiz ulaşım kartı veriyoruz. Geçen yıl 15-20 civarında bu şekilde öğrenciye kart verdik. Araçlar yetersiz gelince ilk etapta otobüslerin hacmini büyütmeyi düşündük bir tane de deneme için otobüs aldık ama yollar dar otobüsler her sokakta dönemiyor. Aldığımız o otobüs şu anda tek bir hatta gidip gelebiliyor.
Şu an 50 kişilik otobüslerle yolcu taşıyoruz. Otobüsleri büyütebilseydik 55 kişilik otobüsler kullanacaktık. Bu hem yolcuya hem de bize rahatlama sağlayacaktı. Kampus hattında yaşanan yoğunluk ise mesafenin uzun olmasından kaynaklı. 19 kilometre mesafe var. Yol uzun olduğu için araçlarımıza tur attıramıyoruz. Sadece bu hatta 32 araç çalışıyor. Öğrencilerin ders saatlerinin aynı olması nedeniyle günün belirli saatlerinde yoğunluk yaşanıyor. Diğer saatlerde bu yoğunluk olmuyor. Öğrencilerden isteğimiz son dakikaya kalmamaları. Ders saatine dakikalar kala 5 bin kişi duraklara çıkıyor. Bu rakamı bir kerede eritmemiz çok kalay değil. 20-25 dakika sürüyor” diye konuştu.
Yolları büyütmek lazım
Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker de kampüs hattında yaşanan sorunun aşılmasının en iyi çözümünün günümüz koşuları için otobüsleri büyütmekten geçtiğini ancak mevcut yollarla bunun mümkün olmadığını söyledi. Otobüs artırmanın çevreyi kirletmekten başka bir işe yaramayacağını ve artırmanın da bir sonunun olmadığını ifade eden Şeker, şöyle konuştu;
“Üniversitemiz emekleyen bir üniversiteden yürüyen, koşan bir üniversite haline geldi. Yeni yeni bölümler açılıyor. Yeni bölümlerle inşaat sektöründe de hareketlenme oluyor. Şehir istemesek bile büyüyor. Şehir büyürken ulaşım sektöründe de sorunlar yanşanıyor. Bence yollarla alakalı sorunlarımız var. Araçların metreküplerini büyütsek şu anki araçlar 7,5 metreküp bu araçları 9 metreküpe büyütebilsek belki araç artırmaya gerek kalmayacak. Araç artırımı demek Kırklareli de görüntü kirliliği demek. Ne kadar çok araç artarsa o kadar çok kirlilik oluşacak. Metreküpü artırsak 9’ar metreküp araçlarla çalışsak bu seferde mesela Borsa’dan dönmüyor araç. Şehrin önce bir açılması lazım. Karaumur’un arkasında Camii’nin arkasından araçlar dönmüyor. Bu böyle olunca hizmeti daha kaliteli verebilmek için araç artırmaya gerek var. Araç artırımı çare mi bana göre değil. Bu sene artır, sonraki sene artır bu nereye kadar gider? 2 dakika da bir araç geçmesine gerek yok 5 dakika da bir araç geçsin ama hizmeti daha büyük metreküp araçlarla ver. Bunun olabilmesi için elbette yolların büyümesi lazım. Yolları düzeltebiliyorsak, güzergahları rahatlatabilirsek ulaşım daha kolay olacaktır.”
Ulaşım ve barınma en büyük sorun
Soruna öğrenci cephesinden bakıldığında ise hem ulaşım hem de barında Kırklareli’de en önemli sorun. Kırklareli Üniversitesi öğrencilerinden Kaan Geliş, bu durumu, “Kırklareli'de öğrenci olmak halka göre rahat bir durum ama ulaşım ve barınma sıkıntısı büyük bir sorun. Otobüsler ile ulaşımda, seferler yetersiz. Sıcak havalarda çok zor oluyor. Özellikle kampüsten dönmek çok zor oluyor. Kuyruklar oluyor. Kampüs içerisinde özellikle beklemek çok sorun oluyor. Giderken herkes farklı duraklardabiniyor ama dönerken tek bir duraktan binilince çok kuyruk oluyor. Şehir içi yollar çok büyük sıkıntı. Şehir içi yolların bozuk olması çok büyük sorun yaratıyor” diye özetliyor. Bir başka Üniversite öğrencisi Enes Çavdar ise duruma biraz daha farklı bakıyor. Ona göre otobüse binilmeden de Üniversiteye ulaşmak mümkün.
Çavdar, yine de otobüs noktasında sorunlar yaşandığını anlatıyor. Çavdar, “Kırklareli'de öğrenci olmak kolay çünkü her yere yürüyerek ulaşım sağlanabiliyor. Her yer yürüme mesafesinde. En fazla yürüdüğümüz yirmi dakika kışında pek sorun olduğunu düşünmüyorum. Otobüsler ile ulaşımda iş çıkışlarında çok fazla kalabalık oluyor. Hınca hınç doluyor ve otobüslerin içerisi biraz kötü kokuyor. Ben bu yüzden kullanmıyorum otobüsleri. Yirmi dakika yürüyüp temiz hava almayı tercih ediyorum. Sefer sayıları hakkında iyi bir bilgin yok ama düzensiz olduğunu görüyorum.
Düzensiz seferler büyük sorun oluşturuyor.” Kırklareli Üniversitesi öğrencilerinin bu yıl sorunsuz bir biçimde kampüse ulaşıp ulamayacaklarını, yine 25 kuruşluk zammı Belediye Meclisi kabul edecek mi etmeyecek mi bunu da yakında göreceğiz.

 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Otobüsleri büyütmek tek çare İstanbul'da daracık sokaklarda koca otobüsler giriyor iş şoförlükte birde gelişi güzel parkları ortadan kaldırmak...