Öğrencilere ışık tutacak bir panel gerçekleştirildi

Kırklareli’nde “Türk Dünyasının Öncüleri” isimli paneli Kırklareli Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Ahmet Yesevi Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ve Kırklareli Üniversitesi “BİTİG” Kültür-Edebiyat Kulübü işbirliğinde “Türk Dünyasının Öncüleri” isimli panel Kırklareli Üniversitesi öğrencileri tarafından büyük bir dikkatle takip edildi

Düzenlenen panelin açılış konuşmasını ÇTLE Bölümü Başkanı Doç.
Dr. Bülent Bayram yaparak, “Kırklareli Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü olarak, bıraktığımız yerden toplantılarımıza, konferanslarımıza ve panellerimize devam ediyoruz. Bu anlamda Kırklareli’nde önemli bir toplantı gerçekleştiriyoruz” dedi.
Kırklareli’nde yapılan panele iki önemli kurumdan çok değerli insanların katıldığını ve Kırklareli Üniversitesi öğrencileri için bu panelin son derece iyi dinlenip idrak edilmesi gerektiğini belirten Bayram; “ Kırklareli’ne kadar gelip, bu toplantıya katılan değerli büyüklerimize öncelikle teşekkür ediyorum. Bugün Türk dünyası kişiler üzerinden inşa edilmiyor. Bunlar kurumlar aracılığı ile oluyor. Bugün iki tane önemli kurumumuz bulunuyor. Türk dünyasının geleceğinin inşa edilmesinde iki önemli kurum bulunuyor. Aynı hedef doğrultusunda ilerleyen ama farklı misyonları da üstlenen iki önemli kurumumuz burada. Ahmet Yesevi Üniversitesi 1990’lardan sonra devletimizin temellerini attığı ilk ve en büyük yatırımlardan birisi, Uluslar arası bir Üniversite. Türk dünyasının her yerinden gelen öğrencilere burslar, ücretsiz barınma imkânları ve eğitim sağlayarak, bir anlamda bu kutlu yolculuğun önemli bir misyonunu üstlenmiş durumda. Diğeri ise Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY). Bu güne kadar Türk Sanat, Edebiyat, Tarih Güzel Sanatlar anlamında yaptığı faaliyet, toplantılar ve yayınlarıyla yine Türk dünyasının kültürel geleceğini inşa etmede önemli misyon edinmişlerdir” sözlerine yer verdi.
“Türk Dünyasının Öncüleri” panelinin öneminden bahseden Bayram, “Kırklareli’nde yaptığımız ve yapacağımız konferans ve paneller oldukça önemlidir. Bu toplantıda öğrencilerimizin geleceğini aydınlatmada beklide yönelecekleri dalda biraz ışık tutabilecek bir toplantı olmasını ümit ediyorum” diye konuştu. Yapılan açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Fırat Purtaş’ın moderatörlüğünde, Prof. Dr. Musa Yıldız, Prof. Dr. Ömer Özkan, Doç. Dr. İhsan Kalendaroğlu, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Aydın'ın konuşmalarını yaptılar. Düzenlenen panele, akademisyenlerin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol