Öğrencilerden yapılan zamma protesto

Geçtiğimiz ay meclis kararı ile kabul edilen S.S. 23 Nolu Şehir İç Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin ücret artış talebi öğrencilerin protestosuna neden oldu. Uzun mesafede (Kayalı Kampusu) 2 lira olan tam bilet ücreti 2,5 liraya, 1,5 lira olan öğrenci bileti ücreti de 2 liraya çıkartılmıştı. Yine şehir için de 1,5 lira olan tam bilet ücreti 2 liraya, 1 lira olan öğrenci bileti ücretinin de 1,5 liraya çıkarıldı.

Bu bağlama sosyal medya üzerinden örgütlenen Kırklareli Üniversitesi öğrencileri başta olmak üzere Kırklareli Halkı www.change.com adlı web sitesi üzerinden elektronik imza topluyor.
Site üzerinden yapılan imza kampanyasında katılım gösteren vatandaşlar kimlik bilgilerini, ikamet adreslerini ve mail adreslerini belirterek bu yaptırıma karşı çıkıyor.
Birçok sosyal ağda başlatılan ve kulaktan kulağa yayılan ilk hafta okula gitmeme kararına da sıcak bakan öğrenciler; "Bu kadar yanlışa rağmen okulun ilk günü 2 dolmuş parası verip hiçbir şey olmamış gibi rahat rahat sırasında oturacak arkadaşlar hiç bakmasın bile.
Günlerdir öğrenciler çırpınıyor herkes birbirinden yardım istiyor ders kaydı yapmaya çalışıyor alttan derslerini nasıl halledecekleri konusunda sadece çok önemli bir duyuru olarak sayfada okuduğu bir yazının " ışığında " bir şeyler yapıyor yaptığı şeyler konusunda emin değil emin olmak istiyor yanlış yaptığı takdirde nasıl bir sonuçla karşı karşıya olacağının farkında.
Kimse ama kimse çıkıp adam akıllı bir açıklama yapmıyor. Telefonlar meşgule aktarılmış danışman hocalar hiç müsait değil. Korka korka arıyoruz mail atıyoruz vs. Birinci sınıfların kafası zaten iyice karıştı okula gelmeden isyana başladılar bazıları sırf bu uygulamalar yüzünden gelmekten vazgeçti. Bazı ara sınıf arkadaşlarım okulu bıraktı bazı arkadaşlarım 2 lira olan dolmuş parasını nasıl denkleştirip okula gideceğini düşünürken ben hiç rahat değilim.
Biz eleştiririz en doğal hakkımız kolektif bir hareket lazım arkadaşlar lütfen rica ediyorum baş kaldırışı şart.
Yine diyorum Okulun ilk günü herkes 2 lira dolmuş parası verip bu kadar yanlış üzerine o sıralarda rahat oturacak" diyerek sitem ettiler.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Eşi benzeri yoktur 28 Eylül 2015 Pazartesi 09:38:34

    Bu zammın eşi benzeri yoktur herhalde. Öğrencileri bu denli görmezden gelen bir ulaşım sistemi olamaz.