Öğrencilerden Sınavlara Yönelik Öneri

Kırklareli Ülkü Ocakları Üniversitelerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Doğukan Korkmaz ,üniversite eğitimi hakkındaki Kırklareli Üniversitesi yönetimine öneride bulundu. Korkmaz uzaktan eğitime geçilmesi sebebiyle ara sınavların internet üzerinden yapıldığını, bundan dolayı bazı öğrencilerin mağdur olduğunu kaydetti.
“2 haftalık hızlandırılmış bir ders programının uygulanması ve final sınavlarının 1 hafta içinde
yapılması talebimizdir”
Korkmaz; "Ülkemizin çeşitli yerlerinden üniversitemize gelen öğrencilerimizden bir kısmı memleketlerinde çalışmak zorunda kalmakta ve çeşitli sıkıntılarla karşılaşmaktadır. Covid 19 virüsünün ramazan bayramından sonra tamamen kontrol atına alınıp riskin asgari düzeye inmesi durumunda üniversitemizde 2 haftalık hızlandırılmış bir ders programının uygulanması ve final sınavlarının 1 hafta içinde yapılması talebimizdir” dedi.
Olası olumsuz durumların önüne planlama ile geçilebileceğini belirten Korkmaz, “Yoğunluktan dolayı vuku bulabilecek aksi durumlara karşı ise hocalarımız tarafından düzenlenip ayarlanmış bir oturma düzeni ve gruplandırmayla mani olunabilir.
Staj ve uygulamalı dersi olan öğrencilerinde mağdur olmaması açısından, hayat normale dönünce staj ve uygulamalarının yapılması daha doğru olacaktır kanaatindeyiz" açıklamasında bulundu.Sorunun küresel mücadelenin ulusal olduğunun altını çizen Korkmaz, öğrencilere derslerini ihmal etmemeleri ve rehavete kapılmamaları tavsiyesinde bulundu. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol