Öğrenciler karnelerine kavuştu

Kırklareli’nde, 2018-2019 eğitim öğretim yılında okulların birinci dönemlerinin sonuna gelip tatiline girmesiyle birlikte 50 bin 2 öğrenciye karneleri dağıtıldı. Kırklareli Valisi Osman Bilgin de Mustafa Dalcalı İlkokulu’ndaki karne merasimine katılarak öğrencilere karnelerini teslim etti.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırklareli’nde de öğürenciler gece yataklarına heyecan içinde girdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren sınıfları dolduran öğrenciler karnelerini beklemeye koyuldular. Karnelerini alan öğrenciler oldukça mutlu oldu ve sömestr tatili için yola koyuldular. Okulların zilleri, 4 Şubat Pazartesi günü yeniden çalmak üzere ara verdi. Kırklareli Merkez’de bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler yorucu bir o kadar da bilgilendirici olarak geçen birinci okul döneminden sonra 15 günlük sömestr tatiline adım attı. Sabahın erken saatlerinden itibaren okulları dolduran öğrenciler karne heyecanını yaşadı. Öğrenciler kadar heyecanlı olduğu gözlemlenen veliler, sınıflarda ve okulların önünde çocuklarına destek oldular.
Çocuklarımızın arkasında
durmalıyız
Mikrofon uzattığımız veliler; Çocuklarıyla gurur duyduklarını ve notları ne olursa olsun öğürencilerin arkasında olup, güven vermenin önemli olduğunu vurguladılar. Veliler, “Bugün öğrenciler karne alarak, ilk dönemin bir değerlendirmesini yaşıyorlar. Belki bazı öğrencilerimizin notları arkadaşlarına göre daha düşük olabilir. Böyle bir durumda çocuklarımıza bağırarak veya ceza vererek çözüm üretemeyiz. Onları cesaretlendirip daha başarılı olmalarını sağlamalıyız” diye konuştular.
“Bizi biz yapan en önemli değer,
kardeşlik ve birlik duygusudur”
Karne törenine katılım gösteren Kırklareli Valisi Osman Bilgin, öğrencilere iyi tatiller diledi ve sömestr tatilini yararlı aktivitelerle geçirmelerini tavsiye etti. Öğrencilerle sıcak diyaloglar kuran ve bol bol fotoğraf çektiren Vali Osman Bilgin ayrıca ilimizde eğitim gören Suriyeli öğrencilere de karne verdi. Bilgin, Türkiye'nin her zaman mazlumların yanında olduğunu vurgulayarak, “Bizi biz yapan en önemli değer, kardeşlik ve birlik duygusudur. Türkiye Cumhuriyeti tarihten gelen 16 devletiyle hem İslam hem Türk dünyası açısından birleştirici konumdadır. Özellikle toplumlara yol gösterici olmuştur. Suriyeli kardeşlerimiz bunun en büyük göstergesidir” dedi.
Karnelerini alan öğrenciler 15 günlük tatile merhaba dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol