Öğrenciler için tatil zili çaldı

Tüm yurtta olduğı gibi Kırklareli'nde de dün karne heyecanı yaşandı. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle Kırklareli'nde öğrenciler karnelerini aldılar. Karne töreni Kırklareli Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Vali osman Bilgin burada öğrencilere karnelerini verdi, çeşitli hediyeler dağıttı. Vali Bilgin yaptığı açıklamada öğrencilere "iyi tatiller" dileklerini sunarken, velilere de; maske-mesafe uyarısında bulundu...

Dün itibariyle 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle Kırklareli'nde öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Böylece öğrenciler için 15 günlük tatil zili de çalmış oldu. Ülke genelinde 18 milyon öğrenci ara tatile girdi. Karne töreni saat 11.00'de Kırklareli Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in iştirak ettiği törene İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan da katıldı.
Vali Bilgin'den Covid uyarısı
Vali Bilgin'i okul bahçesinde minik öğrenciler ve veliler karşıladılar. Burada velilere hitaben bir konuşma yapan Vali Osman Bilgin şunları kaydetti;
"Çok şükür okulların açılması ile birlikte ilk dönemin sonuna kadar eğitim-öğretime devam ettik. Özellikle coronavirüsün yaşandığı ve şu anda yeniden pik yaptığı dönemde büyük bir mutluluk. Sizlere hem şahsım adına hem de devletimiz adına hem de ilimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Lütfen bundan sonraki süreçte de yaşamın durmaması için kurallara uyalım. Maske, mesafe ve temizliğe uyalım. Bugün dünyada en gelişmiş ülkelerden tutunda en fakir ülkelere kadar çok ciddi ekonomik krizler yaşandı. Amerika'da fiyatlar beş kat arttı. İnsanlar evlerine ekmek götüremiyor. Almanya aynı durumda. Bir markete bugün gittiğinizde dünkü fiyat ile bugün fiyat arasında uçurumlar var. Özellikle yansımaları önümüzdeki dönemlerde olacak. O nedenle coronavirüs ile mücadele çok çok önemli. Çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak istiyorsak lütfen çalışalım. Kurallar içerisinde hayatımızı devam ettirelim. Belki coronavirüs biter ama başka bir virüs başlar bunu bilemiyoruz. En gelişmiş ülkelerde fiyatlar iki üç kat arttı. Bu süreci geri döndürmek için hepimiz kurallara uymalıyız. Coronavirüs basit bir şey değil bunu algılayalım. Belki biz dünyanın nimetlerinden faydalandık ama çocuklarımız yeni büyüyor onları düşünelim. Coronavirüs etkisini sürdürdüğü sürece sosyo-ekonomik açıdan sorunlar yaşamaya devam edeceğiz. "
“Artık sınırlarına sığmayan bir ülkeyiz”
Vali Bilgin gdaha sonra, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan ile nirlikte sınıflarda öğrencilere karnelerini dağıttı. Vali Bilgin burada da basın mensuplarına bir açıklama yaparak; "Okulumuzda yabancı uyruklu 19 tane öğrencimiz var. Şu anda iki Afgan öğrencimiz var. Kısa sürede Türkçeyi öğrendiler. Biz onların bir nevi yuvaları olduk. Onlara bir tek biz kucak açtık. Bu insanlara Türkçeyi öğrettik. Bu çocuklarımız belki zamanla kendi ülkelerine dönecekler belki de burada kalarak kendi ülkelerinin temsilcileri olacaklar. Ülkemiz açısından bu gurur vericidir. Bu insanlar Ülkemizin ne kadar misafirperver olduğunun birer kanıtıdır. Artık sınırlarına sığmayan bir ülkeyiz. Dünyanın her ülkesinde faaliyet gösteren kurumlarımız var. Bu vesile ile çocuklarımıza ve öğretmenlerimize de teşekkür etmek istiyorum" dedi.
Çekilen hatıra fotoğrafı ile karne töreni sona erdi. Daha sonra sınıflarda öğretmenler öğrencilerine tüm karneleri dağıttılar. Böylece yarı yıl tatili başlamış oldu. Okullarda ikinci dönem 7 Şubat Pazartesi günü başlayacak. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol