"Öğrenciler Kitap Açıyor" Projesi ile 900 öğrenci, 9 yazar ile bir araya geldi

Türkiye'nin eğitimde örnek illerinden birisi olarak gösterilen ilimiz Kırklareli'de, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kitap okumanın önemini belirtmek amacıyla  "Öğrenciler Kitap Açıyor" Projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında merkez ilçede 28 okulda eğitim gören 900 öğrenci, alanlarında önde gelen 9 Yazar ile bir araya geldi

Kirklareli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kitap okuma alışkanlığını artırmak amacıyla "Öğrenciler Kitap Açıyor" Projesi, dün gerçekleştirildi. 900 öğrencinin önemli 9 yazar ile bir araya geldiği proje kapsamında, Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Zübeyde Hanım Anaokulu'nda Görkem Kantar Arsoy'un, Atatürk İlkokulu'nda Tülin Kozikoğlu'nun, Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu'nda Emre Şimşek'in, Mustafa Dalcalı Ortaokulu'nda Fatih Erdoğan'ın, Doğan Işıkalp İlkokulu'nda Aşkın Güngör'ün, Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda Burcu Ünsal'ın, Cumhuriyet Ortaokulu'nda Füsun Çetiner'in, Fahri Kasapoğlu Ortaokulu'nda Renan Özdemir'in, Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda Görkem Yeltan'ın öğrenciler ile bir araya geldiği kaydedildi. Kırklareli Merkez ilçede bulunan Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul olmak üzere toplam 28 okulda bir gün süreyle uygulanacak olan "Öğrenciler Kitap Açıyor" projesinin hedef kitlesinin 05 - 13 yaş grubu öğrencileri olduğu söylendi.
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, anaokulu, ilkokul ve ortaokulda eğitim-öğretim gören dezavantajlı öğrencilerin kitapla tanışmasını sağlayarak, sosyal ve kültürel gelişmelerine destek vermek ve çevresiyle sağlıklı iletişim kurmasını, kendini ifade etmesini sağlamak amaçlandığı belirtildi.
"Kitap okumak, onların ufuklarını
genişletecek"
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Projemiz kapsamında dokuz yazarımız, 9 Merkezde 28 okulumuzda eğitim gören 900 yüz öğrenciye eş zamanlı ulaşılacaktır. Projemizde hedeflenen okumanın önemi konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturmak, Türkçe kullanımının geliştirilmesini sağlamak, hızlı okuma ve anlama tekniklerinin bilinmesini sağlamak, öğrencilerin okudukları kitapların yazarlarıyla karşılaştırılması sağlanarak yazar ile ilgili somut algı oluşturmak, dezavantajlı öğrencilerin yazarla buluşturulduğu bir platform oluşturulmasını sağlamak, öğrencilerde kontrolsüz internet ve TV kullanımı azaltmak, kitap okumayı zevkli, heyecanlı hale getirerek hayal dünyasını geliştirmek, öğrencilerdeki soyut zekânın harekete geçirilmesini sağlamak, öğrencilerin kendilerini ifade edilebilen, sosyal beceri kabiliyeti yükselmiş, sağlıklı bireyler olarak toplumla bütünleşmelerini sağlamak, ailelerin okuma alışkanlığının geliştirilmesini sağlamak, aile içi okuma ortamlarının oluşturulmasına destek vermektir. Projemiz sonunda okullarımız kütüphanelerine toplam 900 kitap kazandırılacak böylece okullarımızda kitap okuma kültürü desteklenmiş olacaktır" denildi.
"Dezavantajlı öğrencilerin yazarla buluşturulduğu bir platform oluşturuldu"
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi; "Okumanın önemi konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturuldu. Türkçe kullanımının geliştirilmesini sağlandı. Hızlı okuma ve anlama tekniklerinin bilindi. Öğrencilerin okudukları kitapların yazarlarıyla karşılaştırılması sağlanarak yazar ile ilgili somut algı oluşturuldu. Dezavantajlı öğrencilerin okul derslerinde başarı ve okula devamlılık oranının arttı. Dezavantajlı öğrencilerin yazarla buluşturulduğu bir platform oluşturuldu. Öğrencilerde kontrolsüz internet ve TV kullanımı azaltıldı. Kitap okumayı zevkli, heyecanlı hale getirerek hayal dünyasını geliştirildi. Öğrencilerdeki soyut zekânın harekete geçirilmesini sağlandı. Öğrencilerin kendilerini ifade edilebilen, sosyal beceri kabiliyeti yükselmiş, sağlıklı bireyler olarak toplumla bütünleşmelerini sağlandı. Ailelerin okuma alışkanlığının geliştirildi. Aile içi okuma ortamlarının oluşturulmasına destek verildi. Okul kütüphanelerine toplam 900 kitap kazandırılmıştır. Merkez ilçede bulunan 28 okulumuzda eğitim gören 900 öğrenci kitap ve yazarla buluşturulmuş ve çocuklarda kitap sevgisi ve yazar olgusu somutlaştırılmıştır. Okul kütüphanelerine kazandırılan 900 kitap alt sınıflarda okumakta olan öğrenciler tarafından da okutularak projenin sürdürülebilirliği sağlanmıştır. Okullarımıza kazandırdığımız kitapların okul idare ve öğretmenleri tarafından özellikle okuma saatlerinde okutulması ve kitaplar hakkında öğrencilerin karşılıklı paylaşımda bulunması öğrencilerin soyut düşünme kapasitelerini arttırdığı gibi Türkçe konuşma ve diksiyon becerilerinin gelişmesini, ifade güçlerinin artmasını da sağlayacaktır. Kitap okumanın bir zevk olduğunu algılayan çocuklarımız bu konuda ailelerini de yönlendirerek sağlıklı toplumların geliştirilmesi sağlanmış olacaktır."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol