Öğrenciler DENEYAP Teknoloji Atölyeleri ile geleceğe hazırlanıyor

Vali Birol Ekici, Kırklareli Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyetlerine devam eden DENEYAP Teknoloji Atölyesini ziyaret ederek öğrenciler ile bir araya geldi. 
Burada öğrenciler Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama, İleri Robotik Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Nesnelerin İnterneti ve Mobil Uygulama, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Yapay Zekâ alanında eğitim alıyor. DENEYAP Teknoloji Atölyeleri ile öğrencilerin geleceğe hazırlandığını ifade eden Vali Ekici; “Analitik ve eleştirel düşünmeyi ve çok yönlü problem çözmeyi çocuklarımız bu atölyelerde öğreniyor” dedi.

Önadım Haber
Kırklareli Valisi Birol Ekici, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayelerinde geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcileri ve liderlerini yetiştirmek amacıyla Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında hayata geçirilen Kırklareli Merkez Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyetlerine devam eden DENEYAP Teknoloji Atölyeleri’ni 24 Aralık 2022 Cumartesi günü ziyaret ederek, gençler ile bir araya geldi.
Vali Birol Ekici, Deneyap atölyesinde gerçekleştirdiği incelemelerin ardından bir araya geldiği öğrencilerden çalışma, projeleri ve hedefleri hakkında da bilgiler alarak, öğrencileri başarılı proje ve çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Vali Ekici, “Deneyap atölyelerinde kodlama ve teknolojik programlama eğitimi ile çocuklarımızın, tasarım üretimi alanında yeteneklerinin ortaya çıkarılması hedefleniyor. Analitik ve eleştirel düşünmeyi ve çok yönlü problem çözmeyi çocuklarımız bu atölyelerde öğreniyor. Milli teknoloji hamlemizin itici gücü olan geleceğin teknoloji yıldızları burada yetişiyor. Projelerin hazırlanmasında emeği geçenlere ve özellikle de projenin öznesi ve geleceği olan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TUBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın işbirliğiyle açılan atölyelere çocuklar, sınav ve yetenek taraması ile alınıyor. Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim gören öğrenciler Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama, İleri Robotik Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Nesnelerin İnterneti ve Mobil Uygulama, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Yapay Zekâ alanında eğitim alıyor. (Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol