“Oflu Hoca Trakya’da’’ vizyona girdi

Oflu Hoca serisinin üçüncü filmi “Oflu Hoca Trakya’da”nın galası Lüleburgaz Bercadia AVM’de11 Nisan 2018 Çarşamba günü gerçekleştirilmişti. 

Oflu Hoca komedi serisinin üçüncü filmi Kırklareli halkı için ayrı bir anlam taşıyor. Film Trakya mizahını beyaz perdeye taşıma ve Lüleburgaz’da çekilme gibi özelliklere sahip. Film halkımız tarafından merakla bekleniyordu. Lüleburgaz’da yaptıkları çekimler merakla takip edilen Oflu Hoca Trakya’da’nın film ekibi bu defa gala için Lüleburgaz’daydı. “Oflu Hoca Trakya’da” filminin galası Lüleburgaz Bercadia AVM’de 11 Nisan 2018 Çarşamba akşamı film ekibinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Filmin galasına katılanlar arasında; Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, basın mensupları ve davetliler yer aldı. Filmin galası öncesi halk oyunları ve modern dans gösterileri sahnelendi.
Yönetmen filmini bizlere anlattı
Vizyona giren Oflu Hoca Trakya’da filminin yönetmeni Adem Kılıç, galada yaptığı açıklamalarında; “Oflu Hoca'nın Trabzon'da neredeyse yaşamadığı macera ve komik olay kalmadı. Bu bölümde daha komik hale nasıl getiririz diye düşündük. Trabzon gibi, Karadeniz gibi yine komik bir yöre seçtik, Trakya bölgesi. Oflu Hoca burada hiç hazır olmadığı, beklemediği birçok sürprizle karşılaşıyor ve bunlarla uğraşırken başına inanılmaz komik olaylar geliyor. Oflu Hoca'nın tıpatıp benzeri ama hiçbir ortak özelliği olmayan bir karakter de var bu kez filmde. Hasbi. İkisinin arasındaki birebir benzerlikten dolayı başlarına farklı olaylar geliyor. İkisi için de sürprizler olacak.” Dedi.
Trakya insanını çok sevdiğini de belirten Kılıç, bu filmin Trakya’da çektikleri birinci film olduğunu ve ilerleyen zamanlarda yeni film projeleriyle Lüleburgaz’da olacaklarını ifade etti. Ayrıca Kılıç, filmin yapım sürecinde kendisine yardımlarını esirgemeyen başta Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya’ya teşekkür etti.
‘’Filmde alışılmışın dışına çıktık’’
Lüleburgaz halkının yoğun ilgi gösterdiği ve Karadenizli karakterin yanı sıra bir Trakyalı karaktere de can veren Çetin Altay; “Ben iki karakteri canlandırıyorum. Biri Trakyalı, diğeri de bizim Oflu Hoca. Dolayısıyla Trakya insanı-yla Karadeniz mizahı birleşince çok acayip bir şey çıktı ortaya. Arkadaşlarımızın hepsi çok başarılı, çok iyi ve yetenekliler. Hikâyemiz de çok farklıydı.
Başka bir coğrafyada iki karakterle çekme değil de Oflu Hoca'yı oraya götürürsek nasıl olur diye başta bir düşündük ve güzel olur dedik. Filmde alışılmışın dışına çıktık.” dedi.
Konuşmaların ve fotoğraf çekimlerinin ardından film gösterimine geçildi. Çok sayıda davetlinin izlediği film sık sık alkış alırken filmin her sahnesinde Lüleburgaz’ın tarihi yerlerinin görünmesi izleyenleri çok mutlu etti.
Oflu Hoca Trakya’da
Doğanspor’un başkanlığını yapan Oflu Hoca’nın transfer gerçekleştirmek için geldiği Lüleburgaz’da yaşadığı maceraları konu alan film, serinin üçüncü filmi olma özelliği taşıyor. Filmin oyuncuları arasında; Çetin Altay, Gökhan Yıkılkan, Gülhan Tekin, Bilal Çatalçekiç, Seymen Aydın, Ececan Gümeci, Buket Dereoğlu, Bahtiyar Engin yer alıyor. Filmin yönetmenliğini Adem Kılıç ve Serkan Karaarslan, senaristliğini Ferhat Ergün yaptı. 13 Nisan Cuma günü vizyona giren film Trakyalı sinemaseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Olmayaydı daha iyiydi 17 Nisan 2018 Salı 11:35:35

    Trakya insanını bu kadar düşük gösteren bir filme sırf içinde Lüleburgaz geçiyor diye ilgi gösterilmesi çok saçma. Ucuz sığ şive üzerinden komediyi çok görüyorduk ama Trakya insanının karakterini bu kadar pespaye gösteren bir film olmamalıydı. Yazık.