O proje hayata geçiyor; Kırklareli'ne havalimanı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptığı açıklamasında; "2016 yılı içinde de 6 yeni havalimanı ile ilgili proje çalışmaları yapacağız. Şu anda planlanan havalimanlarımız Artvin-Rize Havalimanı, Edirne- Kırklareli Havalimanı, Yozgat Havalimanı, Niğde Aksaray Havalimanı, Karaman Havalimanı ve Batı Antalya Havalimanı" diyerek ilimize müjdeyi verdi. Bu açıklama Kırklareli eski Belediye Başkanı Kadir Gökçe'nin 2013 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilimizi ziyareti esnasında "Edirne Kırklareli Havalimanı" projesini sunduğu o fotoğraf karesini akıllara getirdi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, "Havayolu halkın yolu dedik. 2016 yılı içinde de 6 yeni havalimanı ile ilgili proje çalışmaları yapacağız. Bunlar, Artvin-Rize Havalimanı, Edirne- Kırklareli Havalimanı, Yozgat Havalimanı, Niğde Aksaray Havalimanı, Karaman Havalimanı ve Batı Antalya Havalimanı olacak" açıklaması başta ilimiz olmak üzere, tüm Türkiye'de gündemin ilk sıralarına oturdu.
Bakan Yıldırım, yaptığı açıklamasında; 2002'de Ankara-İstanbul-İzmir üçgenine sıkışmış, nefes almakta zorlanan ulaştırma sektörü, yasal düzenlemeler, yeni yatırımlar ve Türkiye'nin bölgesel ve küresel vizyonuna uygun şekilde oluşturulan yeni stratejilerle büyük bir büyüme gerçekleştirdi. Türkiye, küresel vizyonuna uygun dış hat uçuşlarıyla havacılık sektörümüz dünyanın en hızlı büyüyen havacılık sektörü oldu. Atıl olan havaalanlarımızı tamamen aktif hale getirdik, şu an itibarıyla 55 tane havalimanımızda tarifeli sefer yapılır hale geldi" dedi. Rize, Kırklareli, Yozgat, Aksaray, Karaman, Antalya'ya havalimanı projesi için 2016 yılı içinde çalışmalara başlayacaklarını belirten Yıldırım, "Şu anda planlanan havalimanlarımız Artvin-Rize Havalimanı, Edirne- Kırklareli Havalimanı, Yozgat Havalimanı, Niğde Aksaray Havalimanı, Karaman Havalimanı ve Batı Antalya Havalimanı. Ayrıca mevcut havalimanlarımızda da apron ve terminal yenileme çalışmalarına devam edeceğiz. 2019 yılında da havalimanı sayımızı 63'e yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi.
"O an akıllara geldi"
Bu gelişme ilimizde 2013 yılının Aralık ayında yaşanan bir olayı akıllara getirdi. O tarihte dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış törenini gerçekleştirmek üzere Kırklareli'ne gelmişti. Tören esnasında Kırklareli'nin eski Belediye Başkanlarından ve yine o dönemde CHP'den Belediye Başkanı aday adayı olan Kadir Gökçe, Başbakan Erdoğan'a elindeki bir dosyayı sunma imkanı bulmuş, kısa bir süre Başbakan ile görüştükten sonra, medya mensuplarına "Başbakanımıza Edirne-Kırklareli Havaalanı Projesi'ni takdim ettim" demişti.
İşte Gökçe'nin Başbakan'a sunduğu o proje yaklaşık 3 yıl sonra hayata geçiyor. Nitekim, Gökçe sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; 2013 yılında dönemin Başbakanına sunduğumuz proje 2016 da hayata geçiyor. Kırklareli-Edirne Havalimanı Trakya'ya hayırlı olsun. İşte Vizyon,İşte Ufuk. Bu gurur Kırklareli çocuklarının."
Kanun teklifi
verilmişti
2012 yılında dönemin Milletvekili, Şimdili Kırklareli belediye Başkanı tarafından konu hakkında bir konun teklifi verilmişti. Teklifte gerekçe olarak;
"Tekirdağ Çorlu Havalimanı, sivil-askeri kategoride bulunması ve konumu nedeniyle Trakya'nın havaalanı ihtiyacını karşılayamamaktadır. Kırklareli ve Edirne'nin Çorlu'ya olan ters ve uzak konumu nedeniyle Çorlu havalimanı bu merkezlerde ulaşımını hava yoluyla yapmak isteyen vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya uzak kalmaktadır. Ülkemizin Avrupa'ya çıkış kapısı Trakya'nın havaalanı ihtiyacının yanı sıra Atatürk Havalimanının yoğunluğunun ve yükünün hafifletilmesi gerekmektedir. İstanbul için yapılacak bir havaalanı ise, Kırklareli ve Edirne'nin ihtiyacını karşılayamayacak, üstelik Çorlu havaalanını daha da köreltecektir. Edirne ve Kırklareli'ne hizmet verebilecek bir noktada yapılacak bir havaalanı, hem uçuş okullarının dikkatini çekecek, hem de yurtiçi uçuş yapan şirketler için ucuz bir ana üs olacaktır. Bu dönemde komşu ülkemiz Bulgaristan'la artan ekonomik ve turistik ilişkiler de göz önünde bulundurulduğunda bu havaalanının Bulgaristan'a gidip gelen vatandaşlarımız ve Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelen Türkler ve Bulgar vatandaşları için de önemli kolaylık sağlayacağı ortadadır. Trakya'nın ortasında olan ve Edirne-Kırklareli-Tekirdağ arasında merkezi bir konumda bulunan Kırklareli'nin Babaeski ilçesinin Kırklareli, Edirne, Lüleburgaz, Keşan, Uzunköprü, Vize, Pınarhisar, Pehlivanköy, Keşan ve Hayrabolu gibi merkezlere de ulaşımı oldukça kolaydır. Bu merkezi konumu nedeniyle Babaeski, Trakya'da bir havaalanı için en uygun yer olarak görünmektedir" denmişti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. http://ubak.gov.tr/iller/Edirne/index.html#p=34 Edirne Kırklareli Havaalanı yeri belli oldu. Ulaştırma bakanlığı web sitesinde ilan etti bile. http://ubak.gov.tr/iller/Edirne/index.html#p=34 Bölgedeki arazilerin uçuşa geçmesi bekleniyor!

  2. kesinlikle katılıyorum.Babaeski uygun bir seçimdir havaalanı için.

  3. 2016 yılı içerisinde yaşanan darbe planı tüm projelerin ertelenmesine sebep oldu. 2017-2018'e kısmet.

  4. Hayırlısı

  5. Trakya ya Babaeski te hava Alain yapilanca balkan Turkleri Artik yunan ve bulgar havaalanlari yerine Türkiye uzerinden Avrupa ya gecis yapacaklar. Harika Trakya nin kalkinmasi icin super bir hamle...

  6. Aynen sart babaeskiye havalimani

  7. sinek avlayan havaalanları 22 Ağustos 2017 Salı 12:37:58

    alpullulu kardeşim fazla heyecanlanmış balkan ülkelerinin insanları buradan uçacakmış falan hayal kuruyorsun türkiyede sinek avlayan açılıp tek uçak inmesi için senelerce bekleyen kaç havaalanı var biliyormusun 20 yıldır sivil havaalanı olan sanayisi güçlü çorluya bile ikinci havayolu şirketi daha ağustos 2017 de uçuş yapabildi. hayallerle gerçekler farklı

  8. Babaeskimi önce babaeski ilçesine gelen misafirlere nasıl davranılır önce bunu öğrensin çok yabancılar çok değişikler bir acaipler yok böyle bişey şaka gibi resmen Türkiye de görmedim böyle bir yer.

  9. Bu bölgeye havaalanından ziyade İstanbul'a bizleri bağlayacak hızlı tren şart. Havaalanı değil. Yazının son bölümünde Çorlu'da bulunan havaalanı ile ilgili birtakım tespitler var fakat komik. "Ters kalıyormuş falanmış filanmış"... Yahu orası olmadığı taktirde İstanbul'a gitmeyi saatler öncesinde alanda bulunmayı oraya ulaşmak konusundaki bin türlü sıkıntıları göze alıyordunuz ya. Ne istediğinizi anlamak da mümkün değil.

  10. CELALİYE KÖYÜNE HAVAALANI YAPILACAK ARKADAŞLAR GEREKEN ÖLÇÜMLER YAPILDI YER OLARAKTA EN UYGUN YERLERDEN BİRİ VE GENİŞ ARAZİYE YAKIN BİR YER

  11. Ya siz nekadar pisimistsiniz bu kafayla sittin sene kimse birsey yapmaz buraya Kayseriyi orduyu ve digerlerini örnek alin aglamayana meme yok oyu verim is sahalari havaalini gelsin.

  12. Ramiz aga oy veriyorsun da daha Kırklareli'den Çerkezköy'e uzanan çevre yolları bir türlü bitirilemedi. Dağ taş ova orman dahaları maden ocakları ile delik deşik. İş sahası gelsin dediğin yerlerde Trakyalıdan çok dışarıdan gelenler doluşmuş. Havaalanı da öyle tak diye olmuyor. Sen evela şu hızlı treni hayal et bence. Sonra diğeri olursa olur. O da Celaliye'ye olmaz zaten :)

  13. ARKADAŞLAR UYANIK OLUN GİDİN CELALİYE KÖYÜNE ARSA ALIN EV ALIN BAĞ YAPIN BAHÇE YAPIN CELALİYE KÖYÜNÜ KİMSE TANIYAMAYACAK SİLERE BURDAN SESLENİYORUM GEÇ KALMAYIN SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ KONUM OLARAK HAVAALANI İÇİN EN UYGUN YER SEÇİLMİŞ BABAESKİ FALAN HİKAYE LÜLEBURGAZ CELALİYE KÖYÜ ETRAFINA YAPILCAK ARAZİ OLARAK VE KONUM ULAŞIM OLARAK İSTENİLEN YERE SAHİP OLMUŞ VE GEREKEN ÖLÇÜMLER GİZLİCE YAPILMIŞ VE HAREKETE GEÇMEK KALDI SADECE SÖYLEMEDİ DEMEYİN DEĞERLİ HEMŞERİLERİM KALIN SAĞLICAKLA

  14. Bahtiyar bey siz Celaliye'den yer aldınız mı ? Millete bol keseden akıllar veriyorsunuz da emlakçı mısınız diye şüphelendim. Yok gizlice ölçümler yapılmış "mış mış mış ta miş miş miş". Anlamadığım şey sana kim haber verdi bu kadar gizliyse ? Bence sen al araziyi bak ileride paraya para demezsin.

  15. Mühendis Ali deniz 26 Ocak 2018 Cuma 02:32:32

    Havsa kocahıdır arizbabs Hasköy köyleri arasına üçgene yapılacak.süloğluna yakın.kırklareli Edirne yoluna cephe.teme cephe.bendeniz Ankara'dan ulaştırmada mühendis.demedi demeyin.

  16. Yapılırsa.iyi.olur.kucuk.olmasi.daha.muteber.olur.ucaklarin.ds.kucuk.olmasi.tercih.nedeni.olabilir.bir.an.once.yapilmasinda.fayda.var.ucak.taksi.helikopter.taksi.seklinde.de.olmasi.daha.iyi.olur.hayirli.olsun.insallah.