"O, ne söylediyse, ne yaptıysa, ne öngördüyse, 100 yıl sonra haklılığını tüm dünya bir kez daha gördü”

COVID-19 salgınıTürkiye ve dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Bütün ülkeler bir yandan salgınla mücadele ederken, diğer yandan da salgınla beraber yaşamanın yollarını arıyor.Salgın boyunca yaşananlar, salgın sonrası ülkelerin ve şirketlerin yönetim anlayışlarının bambaşka bir yapıya dönüşeceğini göstermektedir. Salgın sürecinde üllkemizde ve dünyada yaşananlar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önceki söylem,eylem ve öngürülerinde ne kadar haklı olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Bu büyük gurur ve övünç Türk milletinindir.
Atatürk “Beni Türk hekimlerine emanet edin” diyerek,bugün salgın boyunca adeta destan yazan hekimlerimizin üstün başarısını ve onların önemini o günden görmüş ve inanmıştır.
Atatürk “Köylü milletin efendisidir.” diyerek,kendi kendini besleyen bir ülke olmanın, çiftçinin emeğinin, alınterinin, ne kadar kıymetli olduğunu yine 100 yıl önce görmüş,milli kaynaklara sahip olmanın değerini vurgulamıştır.
Atatürk “Benim manevi mirasım bilim ve akıldır.”diyerek de, bir ülkenin geleceği için bilim ve akıl yolunda çalışmanın önemini, salgın boyunca tüm dünyaya göstermiştir.
19 Mayıs, lâik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır. Türk ulusu, Atatürk'ün önderliğinde 19 Mayıs'tan başlayarak yazgısına el koymuştur.Onurlu savaşıyla haklılığını kanıtlamış, yurt ve bayrak sevgisinin savaşın kazanılmasında sayısal güçten daha üstün olduğunu göstermiştir. Atatürk "Eyyükselen yeni nesil, istikbal sizindir.Cumhuriyet'i biz kurduk, onu yüceltecek ve devamettirecek sizlersiniz." diyerek, büyük özverilerle kurulan Cumhuriyet'i çok sevip, güvendiği Türk Gençliği'ne emanet etmiştir.
Bu nedenle çağdaşlığın, ilericiliğin ve aydınlık Türkiye’nin savunucusu Türk Gençliği, bu konudaki en büyük güvencemizdir.Gençlik, bilim ve aklın yolunda Atatürk’ün izinde geleceğine sahip çıkacaktır.
Bu duygularla;
Milletimize, özgür yaşama kararlılığını aşılayan, 100 yıl önceki öngörülerihala geçerli olan dünyanın tek lideri Mustafa Kemal Atatürk'e,bir kez daha şükranlarımzı sunuyor; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyor,başta Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın kadın,yaşlı,çocuk tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol