O iş öyle değilmiş

Kırklareli Kent Konseyi Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Çalışma Grubu, son günlerde yazılı basın ve sosyal medyada eleştirel bir şekilde dile getirilen "Mera Otlatma Planı ve Otlatma Bedelleri" hakkında Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel’i ziyaret ederek bilgiler aldı.
Komisyon üyelerini bilgilendiren Özel, 22 yıldır yürürlükte olan “Mera Kanunu” esasına uygun olarak oluşturulan Mera Komisyonu dahilinde bu ücretlerin belirlendiğini ifade ederek, basında ve sosyal medyada bu ücretlerin yeni belirlenmiş ve ilk kez Kırklareli’nde uygulamanın yapıldığı şeklinde iddialarla karşı karşıya geldiklerini dolayısıyla bu konuda duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Komisyon üyelerini bilgilendiren Özel, 22 yıldır yürürlükte olan “Mera Kanunu” esasına uygun olarak oluşturulan Mera Komisyonu dahilinde bu ücretlerin belirlendiğini ifade ederek, basında ve sosyal medyada bu ücretlerin yeni belirlenmiş ve ilk kez Kırklareli’nde uygulamanın yapıldığı şeklinde iddialarla karşı karşıya geldiklerini dolayısıyla bu konuda duydukları üzüntüyü dile getirdi.
Kırklareli Kent Konseyi Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Çalışma Grubu temsilcileri, Kırklareli Kent Konseyi adına, Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel’e ziyaret gerçekleştirdi. Kırklareli Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri Mahmut Sürer ve Av.Halil Erdener Ayer ile Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Çalışma Grubu Başkanı Kerem Topluoğlu’nunyer aldığı ziyarette grubun çalışmaları hakkında bilgi ve gündeme dair konular hakkında görüşmeler yapıldı.
Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Çalışma Grubu Başkanı Kerem Topluoğlu, grubun 3 yıllık çalışmaları hakkında bilgiler verirken, İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel, son günlerde yazılı basın ve sosyal medyada eleştirel bir şekilde dile getirilen "Mera Otlatma Planı ve Otlatma Bedelleri" hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirmek için grup temsilcilerinin sorduğu sorular üzerine, merak edilen önemli detaylar ile konuyu aydınlattı.
Funda Eylem Özel, Kırklareli Valiliği’nin konu ile ilgili yapmış olduğu kamuoyu basın açıklamasına sadık kalarak, 22 yıldır yürürlükte olan “Mera Kanunu” esasına uygun olarak oluşturulan Mera Komisyonu dahilinde bu ücretlerin belirlendiğini ifade ederek, basında ve sosyal medyada bu ücretlerin yeni belirlenmiş ve ilk kez Kırklareli’nde uygulamanın yapıldığı şeklinde iddialarla karşı karşıya geldiklerini dolayısıyla bu konuda duydukları üzüntüyü dile getirdi.
Kırklareli’nde hayvancılığı bitirmeye yönelik yapıldığı ifade edilen bu suçlamaların, temsil ettiği kurumun değerleri ile hiç bağdaşmadığını paylaşan Funda Eylem Özel, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak her zaman Kırklarelili küçükbaş ve büyükbaş hayvan üreticisinin yanında olduklarını, küçük üreticinin desteklendiğini grup temsilcileri ile paylaştı.
“Meraya dönüşü ve mera ıslahını en iyi şekilde önemsiyoruz”
Mera Otlatma Planı ve Otlatma Bedelleri’nin her yıl düzenli bir şekilde kanuni işlem dahilinde kurulan Mera Komisyonu’nca belirlendiğini açıklayan Funda Eylem Özel, "Komisyon üyeleri içerisinde köy muhtarlarımız da görev alıyor. Belirlenen ve tahsil edilen ücret hiçbir şekilde müdürlüğümüze aktarılmıyor. Üzerinde önemle durduğumuz Meraya Dönüş ve Islah Projeleri kapsamında köy muhtarlarımız tarafından kullanılıyor. İlimizde bir köyde bunun güzel örneği var. Buradan elde edilecek gelir yine köy merasının gübrelenmesi için kullanılacak" dedi.
Son 4 yıl içerisinde üreticiye destek olmak amacıyla komisyonda fiyat artışı kararı alınmadığını ekleyen Özel, meraların gerçek sahibi olan köylü üretici tarafından temiz ve sürdürülebilir şekilde sahip çıkması gerektiğini de hatırlattı. Kırklareli Kent Konseyi Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Çalışma Grubu Temsilcileri, kendilerini bu bilgilendirme ve ziyaret için kabul eden Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel’e teşekkürlerini sunarken, anayasal hak ve ödevler kapsamında devlet kurumlarını, her zaman doğru projelerde, uygun görüşlerde desteklediklerini ilettiler.
Funda Eylem Özel de gündeme taşınan Mera Otlatma Ücretleri hakkında kendisinden direk bilgi alan Kent Konseyi’ne ve Kırklareli Kent Konseyi Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma ve Çalışma Grubu’na çok teşekkür etti. (Kırklareli Kent Konseyi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol