O ihalenin işi nerede yapılıyor?

Geçtiğimiz Cuma günü gazetemiz manşetinden yayınladığımız Kırklareli Belediyesi’nin gerçekleştirdiği bir ihale ile ilgili şok iddialar, ilimiz gündemini sarsmaya devam ediyor. Henüz sorularımıza resmi kanal aracılığı ile bir cevap gelmezken, biz o sorulara yenilerini ekliyoruz; İhaleye konu olan yapım işi ile alakalı Kırklareli sokaklarında herhangi bir çalışmaya rastlamadık. Söz konusu asfaltlama işi hangi mevkide yapılıyor? Yapılıyorsa, çalışmalara ne zaman başlandı?

Önadım Gazetesi’nin Kırklareli Belediyesi ile alakalı ihale dosyası ilimiz gündeminde yankı uyandırmaya devam ediyor. 20 Temmuz Cuma günü Önadım Gazetesinin manşetinden yayınladığımız haberde, mağdur bir firmanın Kırklareli Belediyesi’nin ihalesinde yaşadığı süreci anlatmıştık.

Düşündürücü iddialarda, sadece ihaleye dışarıdan katılım gösterdiği için ayrımcılığa ve baskıya maruz kaldığını iddia eden söz konusu firmanın eksiksiz belgelerine ve kriterlere uygun katılım şartlarını taşımasına rağmen, uğradığı haksızlık dile getirilmişti.
Teklif zarfının dahi açılmadan reddedildiğini söyleyen mağdur firma; Kırklareli Belediyesi tarafından 26/04/2018 tarihinde yapılan; “Hız Kesici ve Asfalt Yama (Sıcak) Yapılması” ihalesi istekli olarak katılmış, süre bitimine 1 dakika kala dosyasını teslim etmiş, Belediye de o dosyayı kabul etmişti. Ancak ne olduysa bundan sona oldu. Mağdur firma gazetemize verdiği beyanda; “Başvuruda bulunan muhasebecim bizi ihaleye sokmamaya çalıştıklarını, Belediye’nin işi…….. adındaki firmaya bıraktıklarını, halihazırda bu firmanın zaten işi yürüttüğünü söyledi, bu şekilde firmamıza baskı kurduklarını bana iletti. Muhasebecimin kollarından çekmişler, sözlü tacizde bulunmuşlar. Tüm bu yaşananların ardından bize ihaleyi kazanamadığımız iletildi. Bunun üzerine Kırklareli Belediye Başkanlığına dilekçe verdim. Elenme sebebimizi öğrenmek için İhale Komisyon Başkanını aradım. Üç gün sonra görüştüğümüzde; “Şikayet et, biz böyle karar aldık” cevabını aldım. Ardından bizlere ihalenin iptal edilip, tekrar yapılacağını ancak bu durumla ilgili olarak suç duyurusunda bulunmamamızı istediler. 26/06/2018 tarihinde ikinci ihale gerçekleşti. Yine aynı firma bu kez önceki teklifine göre yüzde 35 indirimle işi aldı.”
Peki o iş nerede
yapılıyor?


İptal olan ilk ihale 26 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilmişti. İhalenin yapım işi; “5000 ton hız kesici ve sıcak asfalt yama yapılması işi” olarak duyuruldu. İşe başlama tarihi sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer teslimi yapılarak işi başlanacağı yönündeydi. İşin süresi ise 240 gün olarak belirlendi.
Bu ihalenin iptal olmasının ardından ikinci ihaleye 26 Haziran 2018 tarihinde çıkıldı. Bu kez yapım işi “4000 ton hız kesici ve sıcak asfalt yama yapılması işi” olarak değiştirildi.
Yani 1000 tonluk bir düşüş söz konusu. Bu konuda görüşünü aldığımız Kırklareli Belediyesi’nden bir yetkili yaz sezonu geldiği için işin bir an önce bitmesi adına bu değişikliğe gidildiğini söyledi.
Ancak her ne hikmetse, iptal olan ilk ihaledeki işe başlama tarihi sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde olmasına rağmen, bu kez 15 güne çıkarıldı. Yine 240 günlük işi süresi ise ikinci ihalede 365 güne yayıldı.
Buna bağlı olarak İhaleye konu olan yapım işi ile alakalı Kırklareli sokaklarında herhangi bir çalışmaya rastlamadık.
Bizler Önadım Medya Grubu olarak Kırklareli Belediyesi’nin yasaklı listesinde yer aldığımız için (!) kurumun bilgilendirmelerinden muaf tutuluyoruz. Dolayısıyla Belediye’nin yaptığı hizmetleri kamuoyuna duyuramıyoruz. Ancak Belediyemizin web sitesine ve sosyal medya hesabına baktığımızda söz konusu iş ile ilgili bir bilgilendirme de bulamadık.
SORUYORUZ; Eğer bu iş şu anda yapılıyorsa, nerede veya hangi mevkilerde yapılıyor? Çalışmalara ne zaman başlandı?
Önadım Gazetesi olarak ilkeli habercilik anlayışımız çerçevesinde tüm bu düşündüren iddiaların ver soruların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Yetkili mercilerden yine bu konuda gelecek her türlü açıklama ve cevapları da gazetemiz sütunlarından yayınlayacağız.
(ÖZNUR TÜZÜN)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol