O bina yeniden satışa çıkıyor

Haziran Ayı’nda satılmak üzere ihaleye çıkarılan Şampiyon Grand Otel binası katılım olmadığından dolayı satılamamıştı. Bu konunun üzerine bir kez daha atağa kalkan Kırklareli Belediyesi 5 Eylül Pazartesi günü ihaleyi yeniden gerçekleştirecek. Otelin muhammen bedelini 12 milyon 500 bin TL olarak belirleyen yerel yönetim halkın sesini duymazdan gelip halen rant konusunda ısrar gösteriyor.
Başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana Kırklareli yararına hiçbir çalışma sergilemeyen, bununla birlikte belediyeye ait olan yerleri de bir bir satışa çıkaran malum kişi bir kez daha Grand Otel binasını hedef aldı.  Kırklareli Belediyesi tarafından yaptırılarak hizmete giren Şampiyon Grand Otel Haziran Ayı’nda ihaleye çıkmış fakat katılım olmadığı için iptal edilmişti. 

İhalenin iptal olması ile birlikte yeniden düzenlenen encümen kararı ile bir kez daha satışa sunulacak olan binanın muhammen bedeli 12 Milyon 500 bin TL. 5 Eylül Pazartesi günü Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşecek olan ihale için ihaleye girecek kişilerin 375 bin TL teminat göstermeleri gerekiyor. Haziran Ayı’nda katılım olmaması nedeni ile iptal edilen bina için bir kez daha şansını deneyen Kırklareli Belediyesi’nin bu tavrı vatandaşlar tarafından da oldukça tepki gördü. Binayı yaptıran ve zamanının CHP Belediye Başkanlığı’nı yapan Kadir Gökçe, Haziran ayında yapılacak ihale için oldukça tepki göstermiş bu olayı kınamıştı. Kırklareli halkının yararına yapılan hizmetlerin bir anda yok olması ve yabancı ellerde işlem görmesine Haziran ayında yaptığı konuşma ile tepki gösteren Kadir Gökçe; “Kırklareli halkının malı olan, mülkü olan otelin satılmayıp bir yurt, yaşlılar veya öğrenci yurdu. Diğer bir yandan Kırklareli Belediye binası olarak kullanılmasını istiyoruz. Bu bağlamda bir kampanya başlattık. Vatandaşlarımızın da büyük bir katılımı var. Belediye kar amaçlı kurulan birer şirketler değildir yani kar gözetmemeleri gerekmektedir. Bunu bir yurt olarak öğrencilerin hizmetine verebilirler. Diğer yandan, yine yaşlılar yurdu ve belediye sarayı olabilir. Belediyenin birçok kuruluşu dükkân kiralamak zorunda kalıyor. Bunun yerine bu binayı değerlendirseler daha memnun olurduk. Bu konuda bir çalışma yapıyoruz. Amacımız bu konuda elimizden gelen çabayı sarf ederek en doğru kararı vermek. Gerekirse bu konuda bir referandum yapılarak bina satılsın ya da satılmasın konusunda halkın da bu konuda kararına başvurulmasıdır. Amacımız bağcı dövmek değil, üzüm yemek. Bu otelin arsası 1750 metrekare alana kurulmuş, arkası da otopark. Kırklareli'nin de en değerli mülklerinden biri. Bunun satış yönteminin de yanlış olduğunu düşünüyorum ben. Bunun kapalı zarf ile değil, açık arttırma ile yapması lazım basının önünde, halkın önünde yapsaydı halk bu konu ile ilgili çeşitli düşüncelerinden kurtulmuş olacaktı. Yarın öbür gün çok geç olabilir. Kırklareli halkının malı olmayabilir. Bu konuda da davranılması gerekiyor. 2 saat bir zaman diliminde 1000 imza topladık. Satılmış olsa dahi girişimlerimiz devam edecek. Yasal yollara başvuracağız” demişti. Tüm bunların üzerine halen inatçı bir tavır sergileyerek rant uğruna oteli bir kez daha satışa çıkaran yerel yönetimin bu tutumu halk tarafından oldukça tepki aldı.
Amaç nedir? Kime neye göre satışa çıkıyor”
20 yıl önce Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılarak hizmete giren ve o zamanlar hem konsepti, hem mimari yapısı, hem de tarzıyla ilimiz için lüks tabirini bile kaldırabilecek kapasitede olan Grand Şampiyon Otel'in sözleşmesi, 2015 yılı itibari ile sona ermişti. Geçen 20 sene içinde Kırklareli'nin yasayışındaki değişimler ve değişik yapılanmalar karsısında prestijini korumayı başaramayan Grand Sampiyon Hotel, hizmet ve kalite açısından düşük not alır bir vaziyete gelmişti. Belediye Başkanlığı'nın son aylarda oluşturduğu gelir kaynaklarından elde ettiği kazançları, Kırklareli'nde ne gibi hizmetlerde kullanacağı da merak konusu olmaya başladı. Kamuoyu, gelir kaynaklarını artırmaya başlayan belediyenin bu paralarla ne gibi hizmetler yapacağını merak ediyor ve bilmek istiyor. Kırklareli'nin metruk binalarla ilgili sonunu getirememesinin ortaya koyduğu istenmeyen manzaralar her geçen gün kat çıkarak devam üzerine koyuyor. Aradan geçen zamanda bina ilgili ortaya atılan söylentilerden biri ise Kırklareli Belediye Başkanlığının hizmet binası olacağı yönündeydi. Otelin 2014 yılında geri alınması sırasında biriken borçlar hanesindeki 500 Bin TL gibi bir tutarın ödenmesi ise izlenen yanlış geri alma politikasından örnek veriyor. Ciddi sorunların tam ortasındaki insanın alt yapı, Kapalı Pazaryeri, otopark, içme suyu gibi birçok sorunun çözümü için üretkenlik beklerken Kırklareli Belediye Başkanlığının otel konusunda attığı yanlış adım ise akılları çoktan bulandırmış durumda. Birçok vatandaş dev binanın Kırklareli'nin göbeğinde boş durmasının hiç şık olmadığını işaret ederken, atılacak adımların Kırklareli'nin ihtiyaçlarına göre ölçülmesinin ilimize birçok şey kazandıracağının altını çizdi. Kırklareli Belediye Başkanlığının OTEL için elini taşın altına ciddi bir sorumlukla koyduğu ve yapılan bu hamle ile İnsan odaklı bir hamlenin geleceği herkes tarafından hissedilmişti. Kırklareli Belediye Başkanlığının yaklaşık olarak 1,5 yıldır boş binanın geleceğini, Kırklareli'nin eksiklikleri ve sorunları istikametinde mi, yoksa parayı veren düdüğü çalar stratejisi ile mi şekillendireceği ise yine birçok soru gibi bilinmezliğini koruyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol