O barakalar yine çürümeye bırakılacak

Kırklareli İl Genel Meclisi Perşembe günü yaptığı toplantıda İğneada Beldesinde yer alan ve Öğretmenler Kampı olarak adlandırılan turizm alanı hakkında bir madde görüştü. Madde gereği tahsisi İl Özel İdaresi’ne ait olan alandaki barakaların yıprandığı ve turizme katkı sağlayamadığı nedeniyle İğneada Belediyesi’ne devredilmesi gündeme geldi. Geçtiğimiz aylarda da gündeme gelen konuya meclis fikir birliği ile yaklaşarak devri konusunda karar kılmıştı. Ancak bu ay ki mecliste “Bizden sonraki meclis karar versin” denerek devirden vazgeçildi. Alan turizme hizmet etmesi yerine çürümeye terk edildi.

Meclis Ağustos ayı toplantılarına devam ederken geçtiğimiz aylarda da birçok kez görüşülen İğneada’daki barakalar ile ilgili karar bu ay verildi. Turizme hizmet edemeyen ve İl Özel İdaresi tarafından bakımı ve işletmesi sağlıklı olarak gerçekleştirilemeyen alanın işletmesi amacıyla İğneada Belediyesi’ne devrinde karar kılınmıştı. Ancak bu ay ki toplantıda karar değiştirilerek devir işlemi yapılmadı.
Rapor sunuldu
Mülkiyeti İğneada Belediyesi’ne ait ve 99 yıl ile İl Özel İdaresi’ne tahsis edilmiş 15 bin 200 metrekare arsada yer alan ve üzerinde barakaların yer bulunduğu turizm alanının işlev kazandırılması için intifa hakkının kaldırılarak İğneada Belediyesi’ne devri ile ilgili İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonun raporu görüşüldü. Komisyonun hazırladığı raporda şu ifadeler kullanıldı; “1983 yılında Köy Hizmetleri ile İğneada Belediyesi arasında yapılmış olan protokolle devri yapılmış 15.200 m2 'lik bu alan Eğitim ve Dinlenme Tesisi olarak düzenlenmiş bir alan olup, idari çalışanları, yakınları, Valilik bünyesinde çalışanlar ile yakınları ve İğneada Belediyesinin %20 istifade hakkı ile halihazırda aynı amaca hizmet etmekte olup, aynı hizmetin devam edebilmesi açısından eksikliklerin elden geldiğince giderilerek Eğitim ve Dinlenme Tesislerinin İl Özel İdaresinin uhdesinde kalmasının uygun olacağı görüşüyle Meclisin bilgisine ve takdirlerine arz ederiz.”
“Bu ay neden fikir
değiştirdiniz?”
İlgili raporda alanın işletmesinin İl Özel İdaresi’ne kalmasına karar verildi. AK Parti ve Bağımsız grupları karara tepki gösterirken “Geçtiğimiz ay işletmenin idare tarafından yapılamadığı alanın çok kötü durumda olduğu bu nedenle İğneada Belediyesi’ne devredilmesi gerektiğini söylediniz.
Bu ay neden fikir değiştirdiniz?” diyerek CHP Grubuna yüklendi. CHP grubu buna istinaden bu şekilde devam edilmesi gerektiğini ve sonraki meclisin konuya karar verebileceğini söyledi. Sözlere diğer parti üyeleri tepki gösterdi.
Tartışmaların ardından oylamaya geçildi. Komisyon raporuna 12 kabul, 10 ret, 1 tanede çekimser oy kullanıldı. Rapor oy çokluğuyla kabul edildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol