O SINAV YENİDEN YAPILDI

Kırklareli İl Özel İdaresi bünyesinde yapılan ve beraberinde çeşitli tartışmaları getiren görevde yükselme sınavı Önadım Medya Grubu gazetelerinde ortaya atılan iddialar nedeniyle iptal edilmişti. Sınav geçtiğimiz Cuma günü yeniden yapılırken sınavın sonuçları açıklandı. Yenilenen sınavın sonuçları ilk sınava göre bir hayli farklılık gösterdi. 

Kırklareli II Özel İdaresi’nde yapılan görevde yükselme sınavındaki haksızlıklar ile ilgili iddialar 2017 yılı Kasım ayında Önadım Medya Grubu bünyesindeki gazetelerde manşetlere taşınmıştı.
Kamuoyunun da büyük ilgisini çeken ve tepkilere neden olan sınava giren 19 kişiden 10'u görevde yükselmiş, yazılı ve sözlü sınav arasındaki not farklılıkları ise dikkatlerden kaçmamıştı. II Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser’in emekliliğini de kapsayan bu gelişmelerin ardından iptal edilen sınav 2 Mart 2018 Cuma günü yeniden yapıldı.
Söz konusu sınavla ilgili iddialarda İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziya Eser’in yakınlarının da Özel İdare veya taşeron kadrolarında yüksek maaş bordroları ile çalıştığı görülmüştü.
Söz konusu sınavda oğlu da görevde yükselmişti. Konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Genel Sekreter Ziya Eser, iddiaları yalanlamıştı.
Ancak yalanlamalara belgelerle yanıt veren Önadım Medya Grubu, görevde yükselme sınavını iptal ettirmişti. Yeni sınav öncesi Eser, emekli olarak görevinden ayrıldığını kısa bir süre önce duyurdu.
Eser’den boşalan görev koltuğuna vekaleten Bilal Kuşoğlu otururken o sınavın mülakat kısmı 2 Mart Cuma günü yeniden yapıldı.
Komisyon başkanı değişti
Tekrar yapılan sınavın sonuçları İl Özel İdaresi’nin web sitesindeki duyurular kısmında http://www.kirklareliilozelidaresi.gov.tr/2017-yili-gorevde-yukselme-sinavlari-sonuc-cizelgesi linkiyle yayınlandı. Yenilenen sınavın sonuçlarında ve sınav komisyonun da bazı belirgin değişikliklerin de olduğu
görüldü. Haberlerde yer alan iddialardan biri olan Bilal Kuşoğlu’nun komisyon başkanı olamayacağı idi. Yeni sınavda komisyon başkanının değiştiği görülürdü.
Kananlar bu kez kazanamadı
Sınavın kazananlarına bakıldığında yine bazı isimlerin kazanamadığı görüldü. Bu isimlerden biri de Ziya Eser’in oğlu oldu.
Daha önceki sınavda kazananlar arasında yer alan Ziya Eser’in oğlunun bu sınavda 3. Derece şef kadrosu için 1. Yedekte kaldığı görüldü.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sizler sayesinde bizler de bu sınavı yakından takip ettik.... peki sizce bu sınavın mülakat sonuçları adaletli oldu mu ? pek adalet kısmına değinmemiş gibi görünüyorsunuz ....

  2. bu sınavdaki puan farklılıkları sizce normal mi ? yazılı sınavı sonucunun iki tanesi 15 puan altta biri 7 puan altta diğeri ise 10 puan altta... şimdi baktığımız zaman 15 puan altta olanlar kaybediyor.. 7 puan ve 10 puan altta olanlar kazanıyor ? bu durumda adalet sağlanmış mı oluyor ?