‘O Başkan’ kim?

Bazı Belediye Başkanları yaptıkları işlerle, bazı Belediye Başkanları da kaytardıkları günlerle ulusal basına malzeme oluyor…

Haber Türk Gazetesi köşe yazarı Muharrem Sarıkaya dünkü yazısında, Trakya’dan bir Belediye Başkanının bir TIR şoföründen daha çok yurt dışına çıktığını üstelik bunu keyfi sebeplerle yaptığını yazdı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşen, ama söz konusu ismi deşifre etmeyen Sarıkaya yazısında;
“Bakan Soylu iki yılda 557 gününü yurtdışında geçiren belediye başkanının adını vermekten kaçındı ve uzaklaştı. Ardından yakın çevresine sordum, yanıtı buldum. İçlerinden biri, “O başkan Trakya’dan; bir muhalefet partisinin belediye başkanı” dedi. Bu kadar süre nasıl yurtdışına gidip geldiğini sorduğumda yanıtı daha ilginç oldu: “Hafta ortasında Bulgaristan’a gidiyorlar. Sınıra yakın otellerde eğleniyorlar. Hafta başı da dönüyorlar. İki yılları, her hafta böyle geçmiş...” Söz konusu belediye başkanının, yurtdışı giriş çıkışlarıyla ilgili sürenin kanıtlı olduğunu da bildirdi” dedi.
Peki kim bu Belediye Başkanı?
Haber Türk Gazetesinin dünkü sayısında yayınlanan bir köşe yazısı kafalarda soru işareti bıraktı. Gazetenin köşe yazarı Muharrem Sarıkaya tarafından kaleme alınan yazıda, Trakya’dan bir muhalefet partisinin belediye başkanının 185 kez çıkış yapıp 557 gününü yurt dışında geçirdiğini yazdı. Keyfi sebeplerle yurt dışına çıkan ‘O’ Başkanın ismi ile ilgili olarak bilgi edinemeyen yazar Sarıkaya İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü, ama ağzından laf alamadığını yazdı.
Sarıkaya yazısında “İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, komisyonda bakanlığının bütçe görüşmesi sırasında söylediğinde rakamda yanlış anlaşılma olduğunu düşünmüştüm. Verdiği rakama göre, 2014-2016 arasında bir belediye başkanı 185 kez çıkış yapıp 557 gün yurtdışında kalmıştı. TBMM’de dün AK Parti Grubu girişinde ve çıkışında Soylu ile sohbet etme fırsatı buldum.
“Rakamda bir yanlışlık olmasın?” dedim, her zamanki sakin üslubu içinde gülümseyerek, “Yoo doğru... Verdiğim rakamların hepsi tespitli rakamlar” dedi. Bu rakam, o belediye başkanının iki yıl içinde ancak 173 gün makamında kaldığını gösteriyor. Yani, haftanın iki günü makamında kalıp geri kalan bölümünde yurtdışında olmuş...
Daha ilerisi, 185 kez yurtdışına çıkmış olmak da neredeyse her üç günde bir gümrük kapısından çıkış yapmak anlamına geliyor. Bakan Soylu’ya bu belediye başkanının kim olduğunu sordum. “İsim vermem...” demekle yetindi. “O zaman siz de görev yerini söyleyin” dedim, gülmeye başladı. Sonunda muhalefet belediye başkanlarından biri olduğunu belirtmekle yetindi. Bir sağlık sorunu nedeniyle mi, yoksa başka gerekçelerle mi bu kadar çok giriş-çıkış yaptığını sorduğumda ise yanıtı kısa oldu: “Keyfi nedenlerle...”
“Hafta ortasında
Bulgaristan’a gidiyorlar. Sınıra yakın otellerde eğleniyorlar”
Yazar Sarıkaya yazısının “Hafta Ortası Gidiyor” ara başlığı ile yayınladığı kısmında ise söz konusu başkanın Trakya’dan olduğunu öğreniyor. Haber Türk Gazetesi köşe yazarı Muharrem Sarıkaya, Bakan Soylu ile görüşmesinin devamında şunları kaydetti;
“Sözleri bitince bir daha üsteledim; iki yılda 557 gününü yurtdışında geçiren belediye başkanının adını vermekten yine kaçındı ve uzaklaştı. Ardından yakın çevresine sordum, yanıtı buldum. İçlerinden biri, “O başkan Trakya’dan; bir muhalefet partisinin belediye başkanı” dedi. Bu kadar süre nasıl yurtdışına gidip geldiğini sorduğumda yanıtı daha ilginç oldu:
“Hafta ortasında Bulgaristan’a gidiyorlar. Sınıra yakın otellerde eğleniyorlar. Hafta başı da dönüyorlar. İki yılları, her hafta böyle geçmiş...”
Söz konusu belediye başkanının, yurtdışı giriş çıkışlarıyla ilgili sürenin kanıtlı olduğunu da bildirdi. Anlaşılan o ki uluslararası nakliyat yapan TIR şoförünü geçmiş...”
Şimdi kamuoyunun merak ettiği soru; ‘O Başkan”ın kim olduğu yönünde.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. SEDAT KARACADURALIOĞLU 23 Kasım 2017 Perşembe 15:51:02

    Kırklareli'nden haftada 2-3 defa yemeğe Bulgaristan'a giden çok kişi var yeşil pasaportu olanlar gidiyor eğer o başkan gidişlerde resmi aracı ile gidiyorsa ve harcırah alıyorsa o zaman soruşturulmalı fakat yok kendisi karşılıyor harcırah almıyorsa kişinin özgürlüğü gidebilir

  2. M.SİYAM KUMARBAZOĞLU :)

  3. Kim olduğu önemli mi ? 24 Kasım 2017 Cuma 12:41:33

    Durum bu kadar açıkken kim olduğunun önemi bile yok. Nasılsa "ceketimi bile atsam kazanırım" diyen bir zihniyete ve "inadına" oy veren bir kemik seçmene sahipse adamın suçu ne ? Seçmeni bu durumu kendine reva görüyor demek. "En büyük başkan bizim başkan" derler olur biter. Ama madalyonun diğer yüzü var. Belediyeler sadece seçene değil seçmeyene de hizmet vermek durumunda değil mi ? Her kim olursan ol otur görevinin başında demezler mi adama ? Sayın Sedat bey Herkes gidiyormuş öyleymiş böyleymiş deyip durumu biraz sığlaştırmışınız gibi gelmiyor mu size de. Adam 185 defa çıkmış ve 557 günü yurtdışında geçirmiş. İki yıllık sürede 173 gün makamında oturmuş. Bunların hiç anlamı yok mu ? Harcırahlı çıkınca mı önemseyceksiniz olanı biteni ?