“ÖTV ve KDV’yi sıfırlayın”

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu haftalık çalışma ziyaretleri kapsamında Kırklareli Merkez, Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde halk toplantılarına katıldı, çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinleyen ve çözüm önerileri sunan Gündoğdu, CHP iktidarında hakça kazanıp haçta paylaşılacağını söyledi. Bir gıda krizinin söz konusu olduğunu ve elektrik kesintilerinde bu krizin daha da derinleşeceğini söyleyen Gündoğdu, “Hükümete çok açık bir çağrıda bulunuyoruz. Gıda tedarik zincirindeki tüm aşamalarda, en azından bu kara kış geçene kadar, son yaşanan enerji krizinden de sonra alınan tüm ÖTV ve KDV’yi sıfırlayın. Hem üreticinin hem tüketicinin üzerindeki yükü hafifletin. Hazine kaynaklarını zenginin mevduatı için seferber etmek yerine, millet için seferber edin” dedi.

TBMM’nin çalışmalarına bir hafta ara vermesinin ardından Kırklareli ve ilçelerinde vatandaşlarla birlikte olmaya devam eden CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, haftalık çalışma ziyaretleri kapsamında; 23 Ocak Pazar günü, Babaeski Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı Olağan Genel Kuruluna katıldı. Seçilecek başkan ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.
24 Ocak Pazartesi günü, Lüleburgaz’da CHP İlçe Örgütünün haftalık olağan halk toplantısına katıldı, ardından Uğur Mumcu Parkı’nda partililer ile birlikte Uğur Mumcu’yu Anma Törenini gerçekleştirdi.
25 Ocak Salı günü, Lüleburgaz Yılmaz Mahallesi’nde vatandaşlar buluşan Gündoğdu, burada sorunları dinledi, çözüm önerilerini anlattı.
26 Ocak Çarşamba günü ise; İl Başkanlığında düzenlenen haftalık olağan halk toplantısına katılan Gündoğdu, partililerle ülke gündemini değerlendirerek görüş alışverişinde bulundu.
27 Ocak Perşembe günü; Babaeski CHP İlçe örgütünün düzenlediği haftalık olağan halk toplantısına katılan Gündoğdu, partililerimizle birlikte çalışmaları değerlendirdi.
Ardından Babaeski Ziraat Odası Başkanlığı'nı, Babaeski Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nı ve Babaeski Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'ni ziyaret ederek çiftçilerin ve esnafın sorunlarını dinledi. Çözüm önerilerini anlattı.
Gündoğdu, “Yönetemeyen, beceriksiz AKP yönetimi her gün sorunlara bir yenisini ilave ediyor. Vatandaşlar çaresizlik içerisinde sefalet yaşıyor. Gıda fiyatları aldı başını gitti. Mutfaklardaki enflasyon canavarı vatandaşı ekmeğe muhtaç hale getirdi. Millet 1 lira 25 kuruşa ekmek almak için, halk ekmek kuyruklarında, karda kışta saatlerce ayakta bekliyor. Şimdi elektrik kesintileri nedeniyle, bu gıda krizi daha da derinleşecek.
Hükümete çok açık bir çağrıda bulunuyoruz. Gıda tedarik zincirindeki tüm aşamalarda, en azından bu kara kış geçene kadar, son yaşanan enerji krizinden de sonra alınan tüm ÖTV ve KDV’yi sıfırlayın. Hem üreticinin hem tüketicinin üzerindeki yükü hafifletin. Hazine kaynaklarını zenginin mevduatı için seferber etmek yerine, millet için seferber edin. Umutsuzluk yok, çözümün adresi CHP iktidarıdır. CHP iktidarında israf ve yolsuzluk son bulacak, ülke kaynakları halkın çıkarları için kullanılacak. Hakça kazanıp, hakça paylaşacağız” dedi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol