OSB’ye iki yeni firma birden

Türkiye’nin tanınmış bisiklet markalarından Salcano Bisiklet ile Ultra Compact markası altında başta ıslak mendil, kişisel bakım ürünleri, pamuklu ürünler, asetonlar, oda spreyleri ve ev
temizleyicileri olmak üzere geniş ürün yelpazesiyle dünya pazarına ürünler sunan Arsan Kimya, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapacak. Geçtiğimiz günlerde yapılacak yatırımla ilgili Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Salcano Bisiklet Fabrikasına giderek incelenmelerde bulunmuştu. Önceki günde Arsan Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kömürcü, Kırklareli’ne gelerek Vali Bilgin ile görüştü. Yapılacak yatırım hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Gerçekleştirilecek her iki yatırımda hem OSB’nin gelişmesine hem de Kırklareli’nin istihdamına önemli katkı sağlayacak.

Ülkemizde sektörünün önde gelen firmalarından 45 yıllık Salcano Bisiklet ile 21 yıldır alanında lider firmalar arasına yükselen Arsan Kimya, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yatırım yapmaya hazırlanıyor. Bisiklet ve Motosiklet üretimi noktasında başta ülkemiz olmak üzere üretiminin 100.000 adedini İngiltere, Hollanda, Almanya, Afrika ve Balkan ülkelerine ihraç eden Salcano Bisiklet (Salko Bisiklet) Kırklareli OSB’de üretim yapmaya başlayacak. Yine Ultra Compact markası altında başta ıslak mendil, kişisel bakım ürünleri, pamuklu ürünler, asetonlar, oda spreyleri ve ev temizleyicileri olmak üzere geniş ürün yelpazesiyle dünya pazarına ürünler sunan Arsan Kimya’da OSB’nin bir diğer yeni sakini olacak.
Geçtiğimiz günlerde Vali Osman Bilgin’in İstanbul’daki ana üssünde ziyaret ettiği Salcano Bisiklet Fabrikası ile yapılacak yatırımın müjdesi verilirken Arsan Kimya’nın yapacağı yatırımda Kırklareli Valisi Osman Bilgin’e önceki gün Arsan Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kömürcü’nün ziyareti ile netlik kazandı.
Vali Bilgin söz konusu yatırımlar ile ilgili olarak; “İlimiz Organize Sanayi Bölgelerini bir cazibe merkezine çevirecek olanve bu yatırımlarla birlikte bölgemizdeki vatandaşlarımızın sosyo ekonomik gelişmişlik düzeyini arttıracak, ilimiz istihdamına büyük katkı sağlayacak, Ülkemizin alanında önde gelen firma ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor” diyerek söz konusu firmaların ilimizde faaliyete geçmesi ile il ekonomisi ve istihdamına katkı sunacaklarını ifade etti.
İlimize yatırım yapacak her iki firmada sektöründe öne çıkan ve yıllardır bulundukları alanda çalışan söz sahibi firmalar olarak öne çıkıyor.
Arsan Kimya Sanayi ve
Ticaret AŞ.
Hakkında…
1999 yılında kurulan firma bugün sektörde güvenilen ve aranan lider statüsünü taşıyan firmalar arasında yer alıyor. Arsan Kimya, Ultra Compact markası altında başta ıslak mendil, kişisel bakım ürünleri, pamuklu ürünler, asetonlar, oda spreyleri ve ev temizleyicileri olmak üzere geniş ürün yelpazesiyle dünya pazarına ürünler sunuyor.Arsan Kimya, 2015 yılı itibarıyla 90 milyon kapasite ile gerçekleştirdiği üretim yatırımı ile ıslak mendil üretiminde hızla büyüyen ve sektöre yön veren lider üreticiler arasında yerini aldı. Bugün 5 kıtada 73 ülkenin pazarına geniş erişimi ve lojistik ağına sahip olan firma, pazardaki gelişmeleri yakından takip ederek marka güvenilirliğinden ödün vermeden, küresel pazara katma değeri yüksek ürün yelpazesi sunuyor.
Salcano Bisiklet
Salcano Bisiklet ve Motorsiklet, Salko Bisiklet adıyla, 1975 yılında İstanbul’da bir aile şirketi olarak kuruldu. Salko Bisiklet SALCANO markası adı altında 16.000 m2 kapalı alanda Bisiklet ve Motorsiklet üretimini sürdürmektedir.
Günlük 600 adet, yıllık 150.000 adeti aşan üretim kapasitesi ile çalışan Salcano Bisiklet üretiminin 100.000 adedini başta İngiltere olmak üzere Hollanda, Almanya, Afrika ve Balkan ülkelerine ihrac etmektedir.
2006 yılında motosiklet marketine giriş yapan Salcano, Türkiye standartlarına ve yollarına göre özel olarak üretilen ürünlerinin yapılan testler sonucunda muadillerine oranla %25 yakıt tasarrufu sağladığı ortaya çıktı. Ürünler Türkiye genelinde 500’ün üzerinde SALCANO bayisinde satılıyor, ayrıca 400 civarında SALCANO servisiyle müşterilerine satış sonrası hizmet vermeye devam ediyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol