OSB Müteşebbis Heyeti bu kez kabul gördü

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında görev süresi dolan Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nin İl Genel Meclisi üyeleri arasından seçilen 7 kişilik Müteşebbis Heyeti o tarihten bu yana yeni seçilen üyelere ilişkin İl Genel Meclisi kararı onaylanmadığı için görevini devam ettiriyordu. 2021 yılından bu yana defalarca İl Genel Meclisi tarafından seçilen heyet, Valilik Makamınca tüm üyelerin İl Genel Meclisi üyeleri arasından seçilmesinin iş ve işlemlerin takibinde sorun oluşturacağı, mutlaka İdareden de üye bulunması gerektiği gibi çeşitli gerekçelerle tekrar görüşülmek üzere İl Genel Meclisi’ne geri iade edildi. Meclis üyeleri kimi zaman yeni üye seçimi yaptı kimi zamanda eski kararları tekrar onay için oy çokluğu ile Valilik Makamına geri gönderdi. İl Genel Meclisi ile Valilik Makamı arasında 2021 yılından bu yana her ay yaşanan bu durum, Nisan ayında çözüme kavuştu. Nisan ayı İl Genel Meclis Toplantılarının 5’ncisinde Meclis üyeleri tekrar bir seçim yaptı. AK Parti ve CHP’li Meclis üyeleri arasından çıkan adaylar ile yapılan seçim onay için gönderildiği Valilik Makamınca da kabul edildi.

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin 7 Nisan 2022 tarihli 5’nci birleşiminde gündemin son maddesi olarak Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinin 4 yıllık görev süresince; Kırklareli İl Özel İdaresi'ni temsilen, Vali hariç, 7 asil ve 7 yedek üyenin yeniden seçimi yapıldı. Adeta yılan hikayesine dönen ve 2021 yılının Ekim ayından bu yana İl Genel Meclis toplantılarında gündeme gelen seçim kararı bu kez Kırklareli Valilik Makamınca kabul edildi. 10 Ekim 2021 tarihinde görev süresi dolan Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti’nin o tarihten bu yana İl Genel Meclisi’nde geri iade edilerek gündeme geliyordu. İlk yapılan seçimin ardından Vali Osman Bilgin’in onayı için gönderilen İl Genel Meclis kararı o tarihte tekrar görüşülmek üzere gerekçeleri ile geri gönderilmişti. Bir sonraki ay Meclisin tekrar onay için Valiliğe geri gönderdiği karar yeniden görüşülmek üzere tekrar geri iade edildi. Meclis üyeleri arasında tartışmalara neden olan, fikir ayrılıklarının yaşandığı karar kimi zaman oy çokluğu ile geri gönderildi. O tarihten bu yana defalarca gündeme gelen konu 7 Nisan 2022 tarihli İl Genel Meclisi’nde bir kez daha ele alındı. CHP’li ve AK Partili Meclis Üyeleri sandığın yeniden kurularak bir kez daha seçim yapılmasına karar verdi. Seçimde her iki gruptan da adaylar yer aldı. Sandık kuruldu adaylar belirlendi. Yapılan seçim sonucunda İl Genel Meclis Üyesi Aydın KARAKOÇ, İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin TAŞKIN, İl Genel Meclis Üyesi Aptullah MUTLUER, İl Genel Meclis Üyesi Safet ÜRESİN, İl Genel Meclis Üyesi Okay ŞERAN, İl Genel Meclis Üyesi Tarık AKIN, İl Genel Meclis Üyesi Kamer TUNA oyçokluğuyla asil üyeler olarak kabul edildi.
Meclis İl Genel Meclis Üyesi Volkan ERTAN, İl Genel Meclis Üyesi Ufuk İN, İl Genel Meclis Üyesi İlhan OKUMUŞ, İl Genel Meclis Üyesi Bayram SEZER, İl Genel Meclis Üyesi Arif AKDOĞAN, İl Genel Meclis Üyesi Adnan ÖZ, İl Genel Meclis Üyesi Tarık DÖKMEOGLU'nun yedek üye olarak seçilmeleri oyçokluğuyla kabul edildi. 
Yapılan seçim sonrası alınan karar Valilik Makamına onaya gönderildi. Vali Osman Bilgin bu kez kararı onaylayarak uzun süredir sürüncemede kalan Kırklareli OSB Müteşebbis Heyetinin yeni üyelerini onaylamış oldu. (H.Murat Taner)



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol