OSB BÜYÜYOR Kırklareli Yerinde SAYIYOR

Trakya'nın 2'nci büyük OSB'ne sahip olan Kırklareli 2015 ile birlikte atılacak olan adımlarla 2016 yılında 60 fabrika ve tesise ulaşacak. Bölgeye dev İlaç ve Dondurma fabrikaları geliyor. Herkesin gözü Kırklareli'nde ama…
Kırklareli, Sanayileşme çeşmesinin altına bırakılmış bir bardak. Ya suyu Kesin yada şu bardağı bir başkası ile değiştirin. İmar alanları açılsın, gök delenler yapılsın, Kırklareli Sanayiye, sanayi Kırklareli'ne yakışsın

Kırklareli OSB yer seçimi ve konumu itibari ile sanayici ve Kırklareli için en uygun yerde tesis edilmiş görüntüsü ile 850 Hektara varan genişleme kapasitesiyle Çerkezköy'den sonra Trakya'nın en büyük 2.OSB'si olmaya adaydır. Kırklareli Organize Bölgesi ayrıca, Tahsis yapılan ve bundan sonra tahsiste öncelik verilecek Yüksek Teknolojili sektörler itibari ile yüksek katma değer yaratan ve kalifiye eleman çalıştıran Türkiye'nin en önemli OSB'lerinden biri olacaktır. İlimizin yapısı itibari ile OSB içinde kurulan ve planlaması yapılan gıda tesisi yatırımları üç yıl içinde ilimizin tarımsal üretimine de alternatif ürünler kazandıracaktır.
"Kırklareli OSB'nin Tarihi"
Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmaları 17.08.1977 tarihinden itibaren başlamıştır. Bakanlar Kurulunun 24.10.1976 tarih ve 76/13037 sayılı kararı ile kabul edilerek 30.01.1977 tarih ve 15835 sayılı Resmi Gazete'de Amasya, Balıkesir, Isparta, Ağrı, Çankırı, Erzincan, Muş, Gümüşhane, Kastamonu, Mersin, Muğla, Rize, Uşak ve İzmir Organize Sanayi Bölgeleriyle birlikte yer almıştır. Kesin yer seçimi 7.9.1993 tarihinde yapılmış ve Şehir merkezine 14 Km. uzaklıktaki Kızılcıkdere Köyü Düzyol Mevkii olarak yeri tespit edilmiştir. Kırklareli O.S.B. Müteşebbis Teşekkülünü; Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Fonlar Yönetmeliğinin 31 nci maddesinde belirtilen ve Organize Sanayi Bölgelerini ortaklaşa kurmayı üstlenebilecek kuruluşlar içerisinden; Kırklareli İl Özel İdaresi (%51), Kırklareli Belediyesi (%33) ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (%16) olarak; 25.04.1995 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca onaylanan Organize Sanayi Bölgeleri Tip İç Talimatnamesi ile ortaklaşa kurmuşlardır.
15 Nisan 2000 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanununu ve 1 Nisan 2002 tarihinde yayınlanan Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği yürürlüğe girmesi ile Kanuna ve Yönetmeliğe intibakın sağlanması için yeniden Müteşebbis Teşekkül (11 asil, 11 yedek üye), Yönetim Kurulu (5 asil, 5 yedek üye), Denetim Kurulu (2 asil, 2 yedek üye) seçimi yapılarak, Kuruluş Protokolü hazırlanmıştır. Hazırlanan Kuruluş Protokolünün Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca 29.04.2003 tarihinde onaylanması ile Kırklareli O.S.B. Tüzel Kişilik kazanmıştır.
"Kırklareli OSB örnek teşkil ediyor"
Kırklareli OSB'nin yatırımları, çevresel etkileri açısından değerlendirilerek özenle seçilmektedir. Bu sebeple ilerleyen dönemde Trakya'da çevreyle uyumlu ve olumlu etkisi olan örnek bir OSB olmasının yanında, 2011 yılında başlayan; enerji, makine imalat sanayi, gıda ve konfeksiyon sanayi yatırımlarının yanında, nanoteknoloji ürünleri imal eden tesisleriyle de bu alanda diğer OSB'lerin bir adım önüne geçmiş durumdadır.
Diğer Avrupa Birliği Ülkelerinin gelişmiş şehirlerinde olduğu gibi Kırklareli il merkezinde de bu tesislerin oluşturduğu yeni istihdam profiline göre ihtiyaçlar ortaya çıkacak ve şehrimizin gelişmesine katkı sağlayabilecektir.
Kırklareli OSB altyapısıyla Türkiye'de örnek OSB'ler arasında kendine yer emiştir. OSB, katılımcılarına Elektrik, Su, Doğalgaz, Kanalizasyon, Atık su gibi temel altyapı konularında eksiksiz hizmet vermektedir. Çevreye de duyarlı olan OSB'de atık su arıtma tesisi mevcut olup, tesislerden çıkan evsel atıklar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının deşarj kriterlerine uygun hale getirilerek deşarj edilmektedir. Tamamlanan altyapı inşaatlar için Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan kredi kullanmayan Kırklareli OSB, bu konuda diğer Bölgelere örnek olmaktadır.
2014 yılında 44 fabrika ile faaliyet gösterecek olan Kırklareli OSB, Kırklareli ve çevre yerleşim yerlerinin istihdamı açısından da büyük önem arz etmektedir. 2014 ve 2015 yıllarında büyük ilaç ve dondurma fabrikalarının da geleceği Kırklareli OSB 2015 yılı itibari ile toplamda 60 fabrika ile Türkiye'nin sayılı Organize Sanayi Bölgesi olacak.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Yolları ne zaman yapılacak.Osb de yol yok hangi fabrika nerede belli değil

  2. Nerden is basvurusu yapiliyo?

  3. Altyapisi yeni bitti yollar da sanirim onumuzdeki bahara yapilir. OSB'nin web sitesi maalesef aktif degil ne kadar yer satilmis genisleme sahasi ne zaman imara acilacak belli degil. Bilen varsa yazsin lutfen.

  4. İş için müracaat ediyorum meslek lisesi mezunu uyum askerliğimi yaptım portif kullanırım daha önce deneyimim var bakım işlerine elim yatkındır