ORKÖY kredisi ile köylünün yüzü gülüyor

Kırklareli Orman İşletme Müdürü Nüfer Yavuz, 2016 yılı içerisinde ORKÖY kredilerinin orman köylüsüne daha fazla kullandırılması amacıyla çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) Genel Müdürlüğünce sağlanan kredi desteğiyle orman köylüsünün yüzü güldü.
Bu çalışmaların 2017 yılında da aynı şekilde devam edecektir. 2016 yılında orman köylüsüne 1 milyon 100 bin TL kredi kullandırıldı. Kırklareli’nde orman köylüsüne, süt sığırcılığı, montalama, süt koyunculuğu ve arıcılık gibi alanlarda 11 köye 76 haneye 1 milyon 100 bin TL ORKÖY kredisi kullandırdık. Vize ve Demirköy İşletmeleri de en az bu kadar kredi kullandırmıştır. Onları da düşündüğümüzde bu rakam daha da yukarılara çıkıyor. Aldıkları destekle geçimleri kolaylaşan köylüler, hem ülke ekonomisine hem de aile bütçesine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyor. 2017 yılı için planlamalarımızı yapıyoruz. 2017 yılı içerisinde de yine daha fazla ORKÖY kredisi kullandırmak için çabalayacağız. Bunun için elimizden gelen gayreti gösterip daha fazla köylümüzü sevindireceğiz” dedi.
2017 yılında daha fazla köye kredi kullandırmak için kolları sıvadıklarını söyleyen Yavuz; “Orman Genel Müdürlüğünün ORKÖY projesiyle orman köylülerine destek olduk. Orman köylüleri bu konuda iyi bir şekilde bilinçlendi ve 2017 yılı içerisinde daha fazla köye ve haneye kredi kullandırmak için kolları sıvayarak çalışmalarımıza başladık” dedi.
2016 yılında ORKÖY kredisi kullanan orman köylülerinin memnuniyetinin çok yüksek olduğunu dile getiren Yavuz, “ORKÖY kredileri sayesinde orman köylüsünün yaşamı daha da kolaylaştı. ORKÖY kredileri üreticilerin şuan vazgeçilmez unsurlarından birisi. Köylü vatandaşlarımıza verilen kredi desteği ile gelir seviyesinin yükseltilmesini amaçlıyoruz. Çünkü ekonomik durum ne kadar iyi olursa, refah seviyesi o kadar artar ve hayat şartları iyileşir. Amacımız, orman köylülerine verilen bu krediler ile daha rahat koşullarda bir yaşam elde edilmesine katkı vermektir. 2016 yılı içerisinde sunduğumuz bu desteği 2017 yılında dada fazla vermeyi düşünüyoruz. Daha çok insanımıza hizmet sunmanın gayreti içinde olacağız. Amacımız, daha çok yere ulaşmak ve daha çok vatandaşımıza elimizden geldiğince kredi desteği vermektir" sözlerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol