ÖDP tarafından “Trakya Kent ve Ekoloji Çalıştayı” düzenlendi

Özgürlük ve Dayanışma Partisi, ( ÖDP )  Genel Başkan Alper Taş’ın katılımıyla ÖDP Trakya örgütleri tarafından organize edilen “Trakya Kent ve Ekoloji Çalıştayı”nı düzenledi. Kırklareli Esnaf ve Sanatkar Odası Salonu’nda partililer ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Trakya Kent ve Ekoloji Çalıştayı 15 Aralık Cumartesi saat 10.00’da başladı. ÖDP Genel Başkanı Alper Taş’ın açılış konuşması ile başlayan çalıştayda yerel seçimlerden ekonomik sorunlara kadar geniş çerçevede konuşmalar yapıldı.
Genel Başkan Taş konuşmasında, “Partimizin Trakya Bölge örgütleri olarak Kent ve Ekolji Çalıştayı için burdayız. Bölge için bir acil eylem planı hazırlayacağız. Önümüzdeki süreçte buradan çıkacak eylem planını partimiz ve diğer bileşenler ile ortaklaşa hayata geçirmeye çalışacağız” dedi.
“Bu bizim sadece yerel
seçimlerle sınırlayabileceğimiz bir mücadele değildir”
Alper Taş konuşmasında, yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunarak, yerel hizmetleri kamulaştırılmak istediklerini söyledi. Taş, “Yerel yönetimlerin demokratikleştirilmesi ekseninde insani ekolojik ve demokratik bir planlamaya dayalı sokaklardan, mahallelerden yükseltilecek bir mücadele ile kentlerimizi kazanmayı bir hedef olarak önüne koyuyor. Bu bizim sadece yerel seçimlerle sınırlayabileceğimiz bir mücadele değildir. Kentsel çelişkiler, kentsel sorunlar ve kent meselesi ve Trakya meselesi yerel seçim gündemine sıkıştırılabilecek bir mesele değil. Kuşkusuz biz yerel seçim sürecinde yerel meseleleri tartıştırmak, bu meseleler etrafında bir kent hareketi yaratmak konusunda üzerimize düşen sorumluluğun gereğini yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.
“Mücadeleyi buraya
hapsedecek bir parti değiliz”
Yerel seçimlere girmek adına gerekli hazırlıkları yaptıklarını vurgulayan Genel Başkan Taş, “1 Ocak’ta sanırım YSK seçime girecek partileri belirleyecek. Biz gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Seçime Trakya açısından konuşacak olursak, burayla somutlarsak öncelikli olarak büyükşehir olan Tekirdağ’da büyükşehre bağlı tüm ilçelerin belediye meclis üyeleri seçimlerine kendi aday ve listelerimizle katılacağız.
Halk adına denetim ve sorumluluğu üzerimize alacağız. Halkın gözü kulağı olacağız. Yine büyükşehir olmayan Kırklareli ve Edirne’de biz il genel meclis üyeliklerine kendi listelerimizle ve kendi adaylarımızla katılacağız. Bu çerçevede bir denetleme sorumluluğunu halkımızdan almaya çalışacağız ama biz bu denetlemeyi kazandığımızda belediye meclisleri üzerinden veya il genel meclisleri sınırlandırmayı düşünen bir parti değiliz. Mücadeleyi buraya hapsedecek bir parti de değiliz” dedi.
Taş sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Mahalle meclisleri ile sokak meclisleri ile Kent Konseyleri ile toplumsal değişik örgütlenme düzeyleri ile kentlere müdahale etme, kentleri daha yaşanılır kılma,ve bu noktada seçilmişleri halkın örgütlü denetimleri ile denetleme sorumluluğunu örgütlü mücadele ile geliştirmeye çalışacağız.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol