Nursel Aldemir CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanlığına Aday Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi’nde teşkilat içi seçimler ve adaylıklar devam ediyor. Adaylıkların ve seçimlerin devam ettiği
Partide bir adaylık da 13 Aralık Çarşamba günü açıklandı.

Kongre süreçleri tam gaz devam eden Cumhuriyet Halk Partisi’nde peşi sıra adaylıklar açıklanmaya devam ediyor. Bu kez adaylığını açıklayan isim Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanlığına adaylığını açıklayan Nursel Aldemir oldu. Aldemir, kadınların ülke siyasetinde çok önemli bir yeri olduğunun altını çizerek, “En büyük sorumluluk her zaman bir kadınlara düşmüştür ifadelerini kullandı.
En Büyük Alkışı Eşlerimiz Hak Ediyor
Aldemir’in adaylık açıklamasından önce kürsüye gelen Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Özsevimli görev süresi boyunca kendisine destek olan tüm Cumhuriyet Halk Partisi ailesine teşekkür etti. Özsevimli; “Değerli Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri, 2015 Kongresinde oy kullanan bütün kadınlarımıza bize oy verdikleri bize bu görevi layık gördükleri için çok teşekkür ederiz. Bu süreçte il ve ilçe yönetimimize, sağ kolumuz olan çağırdığımız her etkinlikte yanımızda olan yağmur çamur demeden bizimle birlikte olan gençlik kollarımıza, projelerimiz boyunca bize destek veren il kadınlarımıza, beraber yola çıktığım çok kıymetli dava arkadaşlarıma özverileri, çalışma azimleri, sevgi ve saygı çerçevesinde güzel bir kadın dayanışması sağladıkları için çok teşekkür ediyorum. Tabi ki alkışın en büyüğünü eşlerimiz hak ediyorlar. Verdikleri destek ve sabırları için onlara çok teşekkür ediyoruz. Biz büyük bir aileyiz sözünü bize yaşatan herkese çok teşekkür ederiz.Bildiğiniz gibi 24 Aralıkta Merkez İlçe Kadın Kollları Kongremizi gerçekleştireceğiz. Aday olan Nursel Aldemir kardeşimi kendisi tanıtması için kürsüye davet ediyorum.” şeklinde konuştu.
En Büyük Görev Biz
Kadınlara Düşüyor
Adaylık açıklamasında konuşma yapan Aldemir; “Bildiğiniz üzere kongre seçimlerimiz hala devam etmektedir. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı seçimi ve İlçe Gençlik Kolu Başkanlığı seçiminde göreve gelen Başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyor ve partimiz için başarılı çalışmalar yapacaklarına inancımı belirtmek istiyorum.
Sizler de biliyorsunuz ki Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin önemli bir unsuru olan kadın kollarımız her ne kadar partimizin yan kolu olsa da, bu güne kadar en büyük görev ve sorumluluklar her zaman biz kadınlara düşmüştür.” diye konuştu.
Atamıza Şükranlarımı
Sunuyorum
Kadın Kolları olarak yapmaları gerekenleri anlatan Aldemir, “Kadınlar gerek meydanlarda çoğunluğu sağlayarak, gerekse seçim zamanı her evin kapısını çalarak, girilemez denilen yerlerde adeta çilingir olarak ve her daim büyük bir güç katarak partimizin en ön saflarında yer almıştır. Kadınlar birleştirici, yapıcı ve üretken olmuşlardır. Bugün ülkemizde kadına verilen değerin Cumhuriyet tarihimizde görülmemiş oranda azalması biz Cumhuriyet sevdalısı kadınların siyasete daha fazla ilgi duymamıza neden olmuştur. AKP iktidarında kadına yönelik şiddettin arttığını ' üzülerek görmekteyiz. Her gün bir kadınımız sokak başında, evinde, okulunda veya iş yerinde saldırıya uğrayarak hayata gözlerini yummakta, işte bu yüzden üstümüze düşen sorumluluğun farkındayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partide kadınların siyaset yapması ve mücadele etmesi bizler için gurur kaynağıdır. Bizim siyasi arenada olmamızı sağlayan ATA'mıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Arkadaşlarımla Birlikte
Bu Zorlu ve Onurlu
Yolda Sağlam Adımlar
Atacağım
Adaylığını açıklayan Aldemir, “Bu gün burada ben de daha önce görev yapmış arkadaşlarımın söz verdikleri gibi ayrıştırıcı değil birleştirici olma yolunda başım dik ve onurla yürüyeceğime söz veriyor, Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Merkez ilçe kadın kollarına aday olduğumu siz değerli partililerimin huzurunda açıklıyor, desteklerinizi bekliyorum.
Mustafa Kemal'in ilke ve devrimlerinin aydınlattığı Türkiye Cumhuriyet'ini bizden sonra gelecek kuşaklara taşıma uğrunda elimden gelen tüm çabayı sarf edeceğim. Arkadaşlarımla birlikte bu zorlu ve onurlu yolda sağlam adımlar atacağımıza inancım tamdır. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı bir dönemde tüm partililerimizi birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını ve sorumluluk almalarını diliyorum.
Sözlerimi Yüce Atatürk'ün bir sözü ile bitirmek isterim: 'İnsan topluluğu, kadın ve erkek denilen iki cins bireyden oluşmuştur. Mümkün müdür ki bir topluluğun yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça, öteki kısmı göklere yücelebilsin? Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın. Sen ana olmak istiyorsan çok bilgili, daha çok aydın ve daha çok faziletli olmaya mecbursun." Onun için bizler her zaman her yerde onun fikirlerinin savunucusu olacağız değerli arkadaşlar.
El ele omuz omuza hep birlikte güzel günlere diyerek herkese çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol